Miris ievērojams muzeju direktors Mārtins Rots

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Muzeju direktors vācietis Mārtins Rots (Martin Roth), kura vadībā Viktorijas un Alberta muzejs Londonā sasniedza apmeklētāju skaita rekordu, svētdien miris 62 gadu vecumā, pavēstīja viņam tuvi ziņu avoti.

Saskaņā ar šo avotu ziņām Štutgartē dzimušais zinātnieks miris pēc cīņas ar nopietnu slimību.

Rots bija Viktorijas un Alberta muzeja direktors no 2011. līdz 2016. gadam, pārraugot populāru mākslas un dizaina izstāžu rīkošanu šajā muzejā. Starp šīm izstādēm bija mūziķa Deivida Bovija daiļrades retrospekcija 2013. gadā un nelaiķa modes dizaineram Aleksandram Makvīnam veltīta izstāde 2015.gadā.

Šis muzejs, kas nosaukts karalienes Viktorijas un prinča Alberta vārdos, uzņem apmēram 3,5 miljonus apmeklētāju gadā. Lielbritānijas Mākslas fonds tam pērn piešķīra gada muzeja titulu.

Pirms Rots kļuva par šī muzeja direktoru, viņš jau bija ieguvis veiksmīga kultūras darbinieka reputāciju Vācijā.

Pēc savas karjeras izveidošanas Berlīnes Vācu vēstures muzeja kuratora amatā, Rots 1991.gadā kļuva par Vācu higiēnas muzeja Drēzdenē direktoru, bet 2001. gadā – par Valsts mākslas kolekciju Drēzdenē ģenerāldirektoru.

Rots kā «Breksita» pretinieks, pērn septembrī atstājot Viktorijas un Alberta muzeja direktora amatu, sacīja, ka to dara pēc vilšanās ar Lielbritānijā sarīkotā referenduma iznākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu