Dailes teātris sāk 98.sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien, 1.augustā, Dailes teātra kolektīvs tikās pirmajā jaunās sezonas sanāksmē, lai pēc teātra direktora Andra Vītola un mākslinieciskā vadītāja Dž.Dž.Džilindžera uzrunām, kā arī tradicionālās kopīgās fotografēšanās sāktu darbu pie sezonas jauniestudējumiem un gatavotos pirmajām jaunās sezonas izrādēm.

Šā gada «Spēlmaņu nakts» nominantiem kategorijās Gada aktrise, Gada aktieris un Gada aktrise otrā plāna lomā Latvijas Teātra darbinieku savienība pasniedza dāvanas no atbalstītājiem.

Jau 3.augustā ar izrādi «Kaķis uz nokaitēta skārda jumta» un 16.augustā ar izrādi «Pielūdzēja Nr.1» Dailes teātris Cēsu Mākslas festivāla programmā viesosies Vidzemes koncertzālē «Cēsis».

31.augustā un 1.septembrī notiks tradicionālās skolas sākuma svinības - jaunie skatītāji tiek aicināti uz izrādēm «Toma Sojera piedzīvojumi» un «Jērādiņa», kā arī uz pasākumu «Nosvini skolas sākumu kopā ar Tomu Sojeru!».

Augusta beigās un septembra sākumā skatītājiem ir iespēja redzēt pagājušās sezonas iestudējumus «Liec Dievam pasmieties» un «Mūsējās», bet 3.septembrī ar izrādi «Ērtas dzīvošanas mirklīši» tiks atzīmēta aktiera Gunāra Placēna 90.dzimšanas diena.

Sezonas pirmā pirmizrāde paredzēta 20.septembrī Lielajā zālē - Tomasa Vinterberga un Mogensa Rukova traģikomēdiju «Svinības» iestudēs viesrežisors no Bulgārijas Aleksandrs Morfovs. Nākamā Lielās zāles pirmizrāde būs 17.novembrī - režisors Dž.Dž.Džilindžers veidos Jasmīnas Rezā lugas «Art» iestudējumu, kam žanra apzīmējums ir «franču izklaide». Džeza Batervorta cilvēka drāma «Jeruzāleme» pirmizrādi piedzīvos 26.janvārī - jauniestudējumu veidos režisore Laura Groza-Ķibere. Režisors Dž.Dž.Džilindžers iestudēs arī Ainas Rendas romantisku drāmu «Būt Kejai Gondai» - pirmizrāde 23.martā. Sezonas pēdējo jauniestudējumu Lielajā zālē - Antona Čehova dziļu komēdiju «Ivanovs» - veidos Regnārs Vaivars, tā pirmizrāde plānota 18.maijā.

Pirmā pirmizrāde Mazajā zālē gaidāma 22.septembrī - režisors Dmitrijs Petrenko iestudēs Ellas Hiksonas lugu «Zēni».

Kamerzālē pirmais jauniestudējums pirmizrādi piedzīvos 10.oktobrī - radošo meklējumu cikla «Brīva skatuve» ietvaros Kamerzālē taps Edvarda Olbija attiecību drāma «Kam no Vilka kundzes bail?». To iestudēs jaunais režisors Toms Treinis.

2017./2018. gada sezonā Dailes teātra aktieru pulkam pievienojas trīs jaunie aktieri - Anete Krasovska, Ieva Florence un Niklāvs Kurpnieks.

Arī jaunajā sezonā Dailes teātris piedāvās radošās programmas - tajās apvienosies izstādes Mākslas telpā «Brīvības 75», turpināsies lekciju cikls «Dailes teātra Zinību stundas», kurā plānotas desmit tikšanās, notiks radošās darbnīcas bērniem, sarunas pirms pirmizrādēm un citi tematiski pasākumi. Aprīlī jau ceturto reizi tiks rīkota Dailes teātra izrāžu skate. Dailes teātra radošo programmu vadītāja ir Indra Vilipsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu