«Spotify» abonentu skaits sasniedz 60 miljonus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijas kompānija «Spotify» pirmdien paziņoja, ka tai tagad ir 60 miljoni maksas abonentu, palielinot kompānijas vadošo lomu strauji augošajā mūzikas straumēšanas pakalpojumu nozarē.

«Spotify» abonentu skaita ziņā vairāk nekā divkārt pārspēj tuvāko konkurentu «Apple Music», kas jūnija sākumā lepojās ar 27 miljoniem abonentu.

«Apple Music» savu abonentu skaita pieaugumu tomēr sasniedzis ļoti strauji, jo ASV tehnoloģiju gigants «Apple» izveidoja šo servisu tikai pirms diviem gadiem.

«Spotify», kas sāka darboties 2008.gadā un kuras serviss ir pieejams 60 valstīs, minēja jauno abonentu skaitu pirmajā precizējumā kopš marta, kad tā bija paziņojusi par 50 miljoniem abonentu.

Kompānija jūnijā paziņoja, ka tai ir vairāk nekā 140 miljoni lietotāju, no kuriem lielākā daļa klausās mūziku tās servisa bezmaksas versijā, kura tiek atbalstīta ar reklāmām un ar kuru ir neapmierināti daudzi mākslinieki.

Nākamais «Spotify» konkurents ir Parīzē bāzētā «Deezer», kas 2016.gada janvārī paziņoja, ka tai ir seši miljoni maksas abonentu.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu