Kinoteātros pirmizrāde Kristofera Nolana šedevram «Denkerka»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Latvijas kinoteātri sāk demonstrēt slavenā režisora Kristofera Nolana jaunāko filmu «Denkerka» («Dunkirk»). Tas ir pirmais izcilā režijas meistara veikums kara drāmu žanrā.

Vēsturiskā kara drāma «Denkerka» vēsta par spriedzes pilniem notikumiem Lamanša krastā Otrā pasaules kara laikā. Nelielā teritorijā ap Denkerkas ostu Francijā simtiem tūkstošu britu un sabiedroto karavīru ir ienaidnieku – vācu karaspēka - aplenkti. Bezizejas situācijā nonākušajiem kareivjiem aiz muguras ir tikai jūra, un viņu vienīgais glābiņš no nāves ir šķietami neiespējama evakuācija.

Kristofers Nolans tiek uzskatīts par vienu no šā brīža spilgtākajiem mūsdienu kinematogrāfistiem, kuram pa spēkam ir vissarežģītākie kino projekti. Turklāt, kā norāda kinokritiķi, arī šoreiz ambiciozais brits, kurš ir tādu pasaulslavenu filmu kā «Tumšais bruņinieks» («The Dark Knight»), «Pirmsākums» («Inception») un «Starp zvaigznēm» («Interstellar») autors, Holivudas lielbudžeta filmu ir padarījis par mākslas darbu, kurā spriedze sasniedz maksimālu līmeni.

«Intīmi episka», «vienlaikus askētiska un eksplozīva», «impresionisma cienīgs mākslas darbs», «labākā kara drāma, kāda ir jebkad redzēta», «sensacionāla šā vārda labākajā nozīmē» – tie ir tikai daži no pasaulē prestižāko laikrakstu kinokritiķu izsaukumiem šonedēļ, kad profesionāļi sāka recenzēt kara drāmu «Denkerka» un prognozēja tai ne vienu vien prestižu kinobalvu.

Episkā vēsturiskā stāsta pastāstīšanai režisors Kristofers Nolans ir sapulcinājis izcilu komandu. Tajā ir aktieri Toms Hārdijs, Marks Railenss, Kenets Branags un Kilians Mērfijs. Viņu veikumu ik brīdi paspilgtina viena no kinoindustrijas atzītākā komponista Hansa Cimmera daudznozīmīgā mūzika. Starp citu, filmas «Denkerka» aizkulišu informācija liecina, ka komponists ir ierakstījis Kristofera Nolana kabatas pulksteņa skaņas un filmā izmantojis tās visemocionālākajos brīžos. Savukārt režisors nav apmierinājies ar mūsdienu datortehnoloģiju iespējām un filmēšanas vajadzībām pieprasījis īstus jūras spēku flotes kuģus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu