Līgatnē notiks papīra, brīvdabas garšu un sarunu festivāls «Pārceltuve»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Sestdien, 5.augustā, Līgatnē atkal tiks svinēti reiz iemīļotie Papīra svētki, kur papīra godināšanu papildinās zemnieku un amatnieku tirdziņš, brīvdabas kafejnīcas, ekskursijas, īpašas meistarklases, dabas garšu sarunas un improvizēts vienas dienas restorāns «Latviešu svinību galds».

Dabas garšas sarunas

Līgatnes kultūras namā satiksies dažādu jomu pārstāvji. Viņus visus vieno alkas izzināt dabu tās dažādākajās izpausmēs - kulinārijā, ģeogrāfijā, mākslā un pat zinātnē. Sarunu tēmu spektrs tikpat plašs kā dalībnieku intereses, sākot ar labu nazi un stiklu, beidzot ar sēnēm, alu un maizes cepšanu malkas krāsnī. Dzirdēsim Jēkabu Dimiteru, Initu Danilāni, Aigaru Ruņģi, Astru Spalvāni u.c. Sarunas vadīs un runātājus pieskatīs dabas pētnieks Māris Olte.

Amatnieku un zemnieku tirgus

Līgatnes tirgus laukumā vienuviet būs sabraukuši mājražotāji no tuvākas un tālākas apkārtnes, ļaujot sanākušajiem iegādāties visu to, kas pašlaik zemniekam laukā un amatniekam pūrā.

Meistardarbnīcas un ekskursijas

Īpašās meistardarbnīcās ikviens varēs izmēģināt spēkus papīra izgatavošanā, iesildīt roku ēdiena un dzēriena gatavotāju arodā, iemācīties pazīt pļavas augus, tvert ēdienu fotogrāfijā un apgūt citas prasmes. Savukārt zinātkārie būs aicināti doties aizraujošā ekskursijā, lai iepazītu Līgatnes papīrfabriku, izzinātu apkaimē atrodamās sēnes un vērotu te mītošos putnus.

Brīvdabas kafejnīcas

Kad būs gan izstaigāts, gan izklausīts, gan iepirkts un iepazīts, būs pienācis laiks ieturēties, atliks tikai izvēlēties kur! Uzdevums nebūs no vieglajiem, jo dažādās vietās būs atrodamas īpašas pieturvietas (līdz pat desmit), kur izsalkušie varēs iestiprināties ar sezonas veltēm.

«Latviešu svinību galds»

Pievakarē viesiem tiks atvērts improvizēts vienas dienas restorāns «Latviešu svinību galds», kur šefpavāri no 3 pavāru restorāna, Restorāna 3, Valmiermuižas Alus virtuves, rehabilitācijas centra Līgatne, Lustīgajiem Meistariem, Vilhelmīnes dzirnavām un Līgatnes vīna darītavas gardēžiem piedāvās savu ēdienu un stāstu par mūslaiku Latvijas virtuvi. Biļetes uz vakara restorānu iespējams iegādāties www.bezrindas.lv

Vairāk par notikumu - www.visitligatne.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu