Ķemeru Nacionālajā parkā notiks Sikspārņu nakts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Dabas aizsardzības pārvaldes (Pārvaldes) dabas izglītības centrs «Meža māja» 8. jūlijā plkst. 19.00 aicina uz Sikspārņu nakti Ķemeru Nacionālajā parkā. Pasākumā ikvienam interesentam lekcijā, nakts ekskursijā un radošajās darbnīcās būs iespēja tuvāk iepazīt šo noslēpumaino dzīvnieku - sikspārni. Pasākums notiks Pārvaldes administrācijas «Meža māja» telpās Ķemeros, kā arī Ķemeru vēsturiskajā parkā.

«Sikspārņu nakts ar savu eksotisko galveno varoni - sikspārni - ir mūsu vasaras vizītkarte. Pasākuma laikā apmeklētājiem netraucē ne laika apstākļi, ne Ķemeru jautrie asinssūcēji odi, jo visu uzmanība ir pievērsta mazās, dīvainās lidojošās peles dzīvesveida izzināšanai. Katru gadu cenšamies sagādāt kādu jaunu pārsteigumu arī tiem, kuri pie mums ciemojas regulāri. Lai pasākums būtu izdevies, aicinām ņemt līdzi visu ģimeni un iesaistīties visās aktivitātēs. Nāciet, piedalieties un atraisiet sevī radošumu!» pauž pasākuma galvenā organizatore, Dabas izglītības centra «Meža māja» daba izglītības darba speciāliste Aija Balandiņa.

Pasākums sāksies plkst. 19.00 ar radošajām darbnīcām «Meža mājā», kur gan lieli, gan mazi Sikspārņu nakts dalībnieki varēs izpaust savu radošo garu. Plkst. 20.00 paralēli darbnīcām būs iespēja noklausīties Latvijas vadošo sikspārņu pētnieku lekciju par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību, dzīvesveidu un paradumiem. Plkst. 21.30 notiks improvizācijas teātris «Ēnu spēles Ķemeru gaumē», kuru skatoties ikviens savā organismā varēs vairot C vitamīna devu.

Ap plkst. 22.15 visi pasākuma dalībnieki būs aicināti pulcēties Sikspārņu nakts centrālajam notikumam - sikspārņu vērošanas ekskursijai Ķemeru pilsētas parkā, kas ierasti sākas pēc saulrieta. Ekskursijas laikā ekspertu vadībā pasākuma dalībniekiem būs iespēja ar ultraskaņas detektora palīdzību sadzirdēt vairāku ĶNP mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus.

Dalība pasākumā ir bezmaksas. Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Lūgums parūpēties arī par kādu līdzekli odu atbaidīšanai, kā arī ņemt vērā, ka pēc pasākuma beigām sabiedriskais transports no Ķemeriem vairs nekursē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu