«Arēnā Rīga» konkurss «Eirovīzijas gada koris 2017»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

22. jūlijā «Arēnā Rīga» pirmo reizi notiks jauns televīzijas konkurss amatieru koriem «Eirovīzijas gada koris 2017». Četru partneru - Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU), vācu kultūras organizācijas INTERKULTUR, Latvijas Televīzijas (LTV) un Rīgas Tūrisma attīstības biroja (LIVE RIGA) rīkotais pasākums iekļausies Eirovīzijas konkursu saimē, kuras priekšgalā ir labi zināmais Eirovīzijas Dziesmu konkurss. Jaunā formāta rašanos iedvesmojusi arī 2014. gadā Rīgā ar panākumiem noritējusī Pasaules koru olimpiāde.

«Eirovīzijas gada koris 2017» konkursā deviņi Eiropas valstu amatieru kori izpildīs sešas minūtes garu izvēles programmu bez pavadījuma. Konkurss atklās, ko iespējams panākt, apvienojot tikai cilvēku balsis. Kordziedāšana gan skatītājiem klātienē, gan pie televīzijas ekrāniem atklāsies kā visdabiskākais kopīgas muzicēšanas veids.

Kordziedāšanas prasmi un tradīcijas konkursā demonstrēs labākie amatieru kori no deviņām Eiropas valstīm: Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Vācijas, Ungārijas, Slovēnijas un Velsas (Lielbritānija). Dalībniekus izraudzījās katras valsts sabiedriskā televīzija, bet Velsā un Latvijā notika nacionālie atlases konkursi.

Dalībnieku sniegumu vērtēs augsta līmeņa žūrija: britu komponists Džons Raters (John Rutter), Latvijas mecosoprāns Elīna Garanča un šveiciešu diriģents Nikolass Finks (Nicolas Fink). Uzvarētājs saņems «Eirovīzijas gada koris 2017» titulu un Rīgas Domes naudas balvu. Konkursu vadīs Grammy balvas laureāts komponists Ēriks Vitekers (Eric Whitacre) un LTV kultūras raidījumu vadītāja Eva Ikstena.

«Eirovīzijas gada koris 2017» konkurss notiks Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādes ietvaros, ko rīko INTERKULTUR sadarbībā ar LIVE RIGA. Uz šo pasākumu Rīgā ieradīsies vairāk nekā 150 kori no visas pasaules.

Latviju pārstāvēs meiteņu koris «Spīgo».

Ikvienam interesentam būs iespēja ne tikai pie televīzijas ekrāniem, bet arī klātienē sekot līdzi koru sacensībai - «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv ir sākusies biļešu tirdzniecība uz konkursu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu