LTV7 pirmizrāde pasaulē ievērību guvušajai drāmai «Saules apžilbinātie»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

30. jūnijā plkst.22:10 kanāla LTV7 ēterā būs vērojama TV pirmizrāde pasaulē ievērību guvušajai drāmai «Saules apžilbinātie». Slavena roka dziedātāja Marianna un filmu režisors Pols dodas uz Itāliju ilgi gaidītajā vasaras atvaļinājumā. Negaidīti viņus apciemo sens draugs ar savu pievilcīgo meitu. Jaunā tikšanās noved pie kaislībām, greizsirdības, negaidītas iemīlēšanās ar neparedzamiem notikumu pavērsieniem.

Pazīstamā itāļu režisora Lukas Gvadanjīno uzņemtajā filmā galvenajās lomās darbojas spožs aktieru ansamblis - daudzas prestižas balvas saņēmusī britu aktrise Tilda Svintone, Ralfs Fainss, Matiass Šēnerts, Dakota Džonsone un citi.

Filma veidota, iedvesmojoties no 1969.gada Žaka Derē filmas «Baseins» (La Piscine/ The Swimming Pool). Filmas oriģinālais nosaukums «A Bigger Splash» ir atvasināts no mākslinieka Deivida Hokneja darba nosaukuma. Sākotnēji arī filmas stāstā bija iecerēta šī atsauce, bet vēlāk filmas veidotājiem nācās izņemt kadrus no Teita galerijas, kurā atrodas darba oriģināls.

Uz pasaules skatuves filma debitēja 2015.gada septembrī prestižajā Venēcijas filmu festivālā, kur no četrām nominācijām saņēma divas balvas. Arī kritiķu recenzijās visā pasaulē «Saules apžilbinātie» ir saņēmusi kopumā pozitīvu novērtējumu un demonstrēta daudzos kinofestivālos. Tiek uzskatīts, ka L. Gvadanjīno šajā filmā ir izdevies apvienot šķietami neapvienojamo: rokenrola vēsturi, popārta klasiķi Deividu Hokniju, Sicīlijas ainavas, migrācijas problēmas un vēl arī prātam nepakļaujamas kaislības.

Filmas kases ieņēmumi visā pasaulē sasniedz 7,5 miljonus ASV dolāru.

«Saules apžilbinātie» 2016.gadā pamatoti kļuva par vienu no gaidītākajām Eiropas kino pirmizrādēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu