Grols no draugiem guvis apstiprinājumu, ka apciemot Latviju ir vērts

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau trešdienas vakarā, 21. jūnijā, Lucavsala pārvērtīsies par rokmūzikas salu. Uz skatuves kāps «Elephants From Neptune», «The Kills», «Biffy Clyro» un, protams, «Foo Fighters». Piedāvājam jums nelielu Radio SWH ētera personības Arta Dvarionas interviju ar «Foo Fighters» līderi, vienu no visu laiku labākajiem dziedošajiem bundziniekiem (bungas viņš spēlējis grupā «Nirvana») Deivu Grolu.

Telefonsarunas brīdī Deivs ar grupu atrodas Islandē, kur tovakar gaidāms viņu koncerts. Mūziķis izteicās, ka ir sajūta, ka Islandē saule nemaz nenoriet un viņiem nākšoties kāpt uz skatuves divpadsmitos naktī ar saulesbrillēm uz acīm.

www.radioswh.lv

Pēc apvaicāšanās, vai ar iepriekš lauzto kāju viss kārtībā, Deivs stāsta, ka atveseļošanās esot bijusi grūta un gara, bet tagad viss ir kārtībā un viņš atkal varot skriet un lēkt pa skatuvi kā agrāk.

Interesanti, ka

Deivs pirms ieskatīšanās koncertturnejas grafikā par Latviju vispār neko nebija zinājis. Tomēr no draugiem un paziņām drīz vien saņēmis apstiprinājumu, ka apciemot mūsu zemi noteikti ir vērts.

Foo Fighters savu uzstāšanos Rīgā gaida ar milzu nepacietību.

Grupa nesen publiskoja jaunu dziesmu «Run». Pēc jautājuma, vai drīzumā gaidāms vēl kas, Deivs atjoko, ka «ļoti iespējams». Foo Fighters pat koncertējot pierakstot savas muzikālās idejas, un drīzumā kas jauns no tām noteikti varētu parādīties.

Iepriekšējā vīru piecnieka vietā tagad grupā oficiāli ir seši dalībnieki. Jaunpienācējs Rami Jaffe patiesībā kā Foo Fighters ieraksta sesiju mūziķis kopā ar grupu ir jau vismaz desmit gadus. Iepriekš spēlējis grupā The Wallflowers un īpaši labi pārvalda ērģeles un citus taustiņinstrumentus.

«Foo Fighters»
«Foo Fighters» Foto: Publicitātes foto

Atbildot uz jautājumu par dziesmām, ko dzirdēsim Rīgas koncertā, Deivs atbild mazliet noslēpumaini, minot, ka grupa parasti uzstājas divarpus stundas, kurās jāizvēlas spēlēt labākās no apmēram 150 dziesmām, kas ir viņu arsenālā. Tas nav viegls uzdevums, taču, ļaujoties nelielai spontanitātei īsi pirms koncerta un tā laikā, dziesmu saraksts kļūstot skaidrs.

Nākamā uzstāšanās uzreiz pēc Rīgas koncerta grupai Foo Fighters būs milzīgajā Glastonberijas festivālā, kas ir lielākais Eiropā un viens no lielākajiem visā pasaulē. Deivs saka, ka grupa pirms divdesmit gadiem Glastonberijā jau uzstājusies, taču tad viņi spēlējuši uz mazas skatuves, bijuši vēl visai maz pazīstami, turklāt stipri lijis lietus. Savukārt šo koncertu apvienība gaida ar lielu nepacietību, jo pirms diviem gadiem paredzēto Foo Fighters uzstāšanos šajā pašā festivālā nācās atcelt Deiva lauztās kājas dēļ.

Pat ja kāds apgalvo pretējo, pateicoties grupai Foo Fighters, rokmūzika joprojām ir dzīva.

Uz tikšanos koncertā 21. jūnijā Lucavsalā!

Vakara programma 21. jūnijā

16:00 publikai tiek atvērtas ieejas

18:30 Elephants From Neptune (EE)

19:30 The Kills (USA/UK)

20:30 Biffy Clyro (UK)

22:00 Foo Fighters (USA)

Biļetes

Biļetes uz vērienīgo pasākumu Lucavsalā vēl pieejamas www.bilesuserviss.lv. Nepalaidiet garām vienu no vasaras centrālajiem mūzikas notikumiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu