«Spotify» turpina strādāt ar zaudējumiem. Sasniegta 140 miljonu lietotāju robeža

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pasaulē lielākais mūzikas straumēšanas serviss «Spotify» paziņojis, ka tā lietotāju skaits sasniedzis 140 miljonus, no kuriem maksas abonenti ir mazliet vairāk nekā 50 miljoni, saskaņā ar martā [publicētajiem datiem. «Esam priecīgi paziņot, ka mums ir 140 miljoni lietotāju,» vēsta ieraksts kompānijas tvitera kontā.

Atgādinām, ka 40 miljonu abonentu skaits tika sasniegts pagājušā gada septembrī. Tas nozīmē, ka bija nepieciešami tikai piecarpus mēneši, lai iegūtu vēl desmit miljonus.

Lai arī lietotāju skaits ir iespaidīgs, «Spotify» vēl aizvien strādā ar zaudējumiem.

2016. gadā kompānijas zaudējumi bija 556,7 miljoni eiro. Tiesa, ieņēmumi kopumā ir palielinājušies par 52,1 procentu.

Kompānija ziņo, ka institucionālie investori «Spotify» ieguldījuši 1 miljardu eiro, kas turpmākos divus gadus ļaus izmaksāt autoratlīdzības ierakstu kompānijām un māksliniekiem.

Tikmēr «Spotify» konkurents «Apple Music» pārsniedzis 27 miljonu maksas abonentu robežu, padarot straumēšanas servisu pienesumu mūzikas industrijai par būtisku mūzikas biznesa daļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu