Klajā nāk ilgi gaidītās Olivera Stouna «Sarunas ar Putinu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Šonedēļ savu pirmizrādi dažādās televīzijās (CBS, PBK) piedzīvo amerikāņu režisora Olivera Stouna (Oliver Stone) dokumentālā filma «Sarunas ar Putinu» (The Putin Interviews). Sarunas ierakstītas laika posmā no 2015. līdz 2017. gadam dažādās vietās (Kremlī, Sočos, oficiālajā prezidenta rezidencē netālu no Maskavas) un apkopotas četrās sērijās.

Ierakstītas vairāk nekā desmit sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Nekad agrāk Vladimirs Putins nav kontaktējies ar ārzemju intervētājiem tik gari un detalizēti.

Interviju laikā Vladimirs Putins atbildēja uz Stouna jautājumiem par savu karjeru, attiecībām ar Klintonu, Bušu, Obamu un Trampu, par Jeļcinu un Gorbačovu. Sarunās tika pieminēti un runāts par Staļina, Reigana un citu politisko personu mantojumu. Kā arī par valsts uzraudzības problēmām un Snoudena aizbēgšanu uz Maskavu.

Pirmajā sērijā Putins Stounam atklāja, ka ir bijis vairāku slepkavības mēģinājumu mērķis.

«Trīs reizes esmu bijis prezidents, pieci slepkavības mēģinājumi, tā man stāstīts. Ne tik daudz kā Fidelam Kastro, ko esmu intervējis. Domāju, ka viņam bijuši kādi 50. Bet jums, esmu dzirdējis, esot bijuši pieci apstiprināti [slepkavības mēģinājumi],» sacīja Stouns.
«Vai zināt, kāds krieviem ir tautas teiciens? Viņi saka - tas, kuram lemts tapt pakārtam, nenoslīks,» sacīja Putins.
«Kāds ir jūsu liktenis, vai jūs zināt?» Stouns jautāja.
«Tikai Dievs zina mūsu likteni – jūsu un manējo,» sacīja Putins.
«Nomirt gultā varbūt?» jautāja Stouns.
«Kādu dienu tas notiks ar katru no mums. Jautājums ir, ko mēs būsim paveikuši šajā pārejošajā pasaulē, vai būsim izbaudījuši savu dzīvi?» Putins sacīja.

Ņemot vērā režisora kreisos uzskatus,

filma jau saņēmusi arī kritiskas atsauksmes. Stounam tiek pārmests, ka viņš filmā izskatās, it kā «būtu nometies ceļos pie svētnīcas».

Režisora kontā jau ir dokumentālās filmas par bijušo Kubas līderi Fidelu Kastro un bijušo Venecuēlas prezidentu Ugo Čavesu.

Stouns ieguva ASV Kinoakadēmijas balvu par 1986. gada filmu «Platoon» («Armijas vads») un 1989.gada kinolenti «Born on the Fourth of July» («Dzimis 4.jūlijā»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu