Latvijas galvaspilsētā šogad atkal norisināsies «Rīgas balle»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

9. septembrī Rīgā, Melngalvju namā norisināsies slavenā «Rīgas balle». Šīs grandiozais pasākums jau otro gadu pēc kārtas kļūs par spilgtu un krāšņu Latvijas un Rīgas kultūras dzīves notikumu, kas atgādinās par tālajiem laikiem, kad slaveni komponisti rakstīja mūziku, kuras pavadībā galanti kavalieri grieza dejā grezni tērptas dāmas visas nakts garumā.

«Rīgas balle» radīta klasisko eiropiešu un tradicionālo latviešu kultūras vērtību atjaunošanai un saglabāšanai, kā arī Latvijas un Rīgas vārda popularizēšanai pasaulē. «Rīgas balles» formāts ir klasisko Vīnes baļļu tradīciju un Latvijas kultūras mantojuma saplūšana.

«Rīgas balles» koncerta programmā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas vadošie solisti Ilona Bagele un Raimonds Bramanis, Latvijas Nacionālā baleta slavenākie dejotāji Raimonds Martinovs un Jūlija Brauere, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, profesionālie balles deju dejotāji, kā arī mūziķi ar senajiem latviešu tautas instrumentiem. Ballē Johana Štrausa, Pētera Čaikovska, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa un citus skaņdarbus, kā arī modernākās deju kompozīcijas spēlēs simfoniskais un džeza orķestris.

Vakara gaitā viesi izbaudīs izsmalcinātas vakariņas no restorāna «36.līnija» ar īpaši izmeklētiem dzērieniem no «Noble Wine», apskatīs latviešu autoru darbus no «Park Hotel Ķemeri» mākslas kolekcijas, izbaudīs klasiskās balles atmosfēru, pavadot neaizmirstamu laiku skaistu un elegantu dāmu un kavalieru sabiedrībā. Nemainīga «Rīgas balles» tradīcija ir stingrs dreskods, kas rada īstās balles neatkārtojamo šarmu: vīriešiem - fraka, smokings vai tumšs svinīgs uzvalks ar pieskaņotu kaklasaiti-tauriņu, dāmām - gara vakarkleita.

«Rīgas balles» oficiālo daļu tradicionāli atklās debitanti – jauniešu pāri, kuri izturējuši speciālo atlasi lielākajās Latvijas augstskolās. Debitanti sāks ar atklāšanas polonēzi un Vīnes valsi, pēc kura visi viesi varēs piebiedroties un no sirds izdejoties brīnišķīgās, mūžīgās mūzikas pavadījumā.

«Rīgas ballei» ir arī labdarības mērķi. Balles gaitā notiks akcija, kurā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti talantīgu bērnu atbalstam dažādās kultūras nozarēs.

«Rīgas balle 2017» ir elegances un skaistu tradīciju atdzimšanas svētki greznā Melngalvju nama atmosfērā, kuri katram viesim sagādās neaizmirstamas emocijas un skaistas atmiņas. Laipni lūgti uz mūsu Rīgas balli!» – aicina balles patronese Natālija Tumševica.

«Rīgas balles 2017» organizatori – biedrība «Royal Events».

«Rīgas balle» notiek ar Rīgas domes atbalstu.

«Rīgas balles» sponsori: «Porsche Centrs Rīga», «Cellarte», «Exupery International School», «Chopard Boutique Riga».

«Rīgas balles» partneri: «Park Hotel Ķemeri», «Noble Wine», «Venden», restorāns «36.līnija», «Heaven 67», «Magic Dance Studio».

«Rīgas balles» informatīvie partneri: «Neatkarīgā Rīta avīze», «Люблю», «Forbes».

«Rīgas balles» treileris: http://rigasballe.lv/comingsoon

Papildu informācija: info@rigasballe.lv, +371 28291758.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu