Jūrkalnes Ugunspļavā svinēs vasaras saulgriežus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

21.jūnijā plkst.20 Jūrkalnes Ugunspļavā notiks vasaras saulgriežu svinības, aģentūra LETA uzzināja Ventspils novada pašvaldībā.

Kopš 2010.gada Jūrkalne ir viena galvenajām vasaras saulgriežu svinību vietām Ventspils novadā. Šoreiz vasaras saulgrieži Jūrkalnē būs arī folkloras festivāla «Baltica 2018» modelēšanas pasākums. Tiek lēsts, ka tajā piedalīsies vismaz 300 dalībnieku no dažādām Latvijas vietām.

Folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi Jūrkalnē ieradīsies jau plkst.14. Līdz plkst.18 paredzēta kolektīvu sadziedāšanās četrās vietās. Pie jūras stāvkrastā izspēlēs burvestību un rotaļu tēmu, Ugunspļavā varēs uzzināt noderīgu informāciju par zāļu tējām, pīt vainagus un rotāties, pie bibliotēkas tiks runāts par tautastērpiem, savukārt suitu satikšanās vietā godā cels Jāņu ēdienus.

Plkst.20.20 Ugunspļavā sāksies koncerts, kurā uzstāsies Ventspils novada folkloras kopas un viesi. Plkst.21.30 iedegs ugunskuru, skanēs tautasdziesmas, varēs vērot dejas, bet tad folkloras kopu dalībnieki aicinās klātesošos doties uz jūru, kur notiks sadziedāšanās un saules rata laišana ūdenī. Plkst.23 Ugunspļavā sāksies nakts koncerts, uzstāsies Biruta Ozoliņa un Magnuss Bauģis, kā arī dziedātājs Igo un viņa draugi, bet vēlāk kapelas «Strops» vadībā notiks danči.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu