Uldim Marhilēvičam - 60

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tieši šodien, 31. maijā komponists, pianists un viens no klausītāju vismīlētākajiem Latvijas mūziķiem Uldis Marhilēvičs, piedzīvo apaļu jubileju, atkal pulcina draugus - Latvijas mūziķus, lai kopā ar visiem labas mūzikas cienītājiem izbaudītu trīs lieliskus autorkoncertus kā muzikālu atskatu uz aizvadītajos gados paveikto.

Tieši šovakar, komponista dzimšanas dienā - 31. maijā notiks koncerts Rīgā, Dailes teātrī, tam sekos vēl divi koncerti - Cēsu koncertzālē 1. jūnijā un Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» 2. jūnijā.

Šovakar komponists saņems arī Kultūras ministrijas Atzinības rakstu.

«Ceļa posms ir pieveikts nopietns, gandrīz kā no Tobago līdz Pāvilostai,» smejas Uldis Marhilēvičs. «Tagad jūtos atkal atgriezies mājās, un gribas vēlreiz izdzīvot skaistākos piedzīvojumus. Man tie ir mūzikā.»

Plašajā, žanriski un stilistiski daudzveidīgajā programmā izskanēs gan instrumentālā mūzika, gan dziesmas no koru repertuāra un teātra izrādēm, kā arī aizvadīto gadu roka un popmūzikas «zelta fonds».

Koncertos piedalīsies Marhila draugi - Ivo Fomins, Ance Krauze, Igo, Miks Dukurs, Ainars Mielavs, Antra Stafecka, Sergejs Jēgers, Aija Andrejeva, Laimis Rācenājs, Ainars Virga, Zintis Žvarts, Aivars Hermanis, Raimonds Macats, Dzintars Beitāns un daudzi citi.

Katrā no trim koncertiem būs atšķirīgs pavadošais sastāvs, un īpašas noskaņas un krāsas koncertos piešķirs jaunākas paaudzes mūziķi - Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas simfoniskā orķestra grupa, Liepājas Melngaiļskolas bigbends, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas koris, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauktais koris LAIKS, Vidzemes kamerorķestra stīgu grupa un citi.

Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs, internetā un pasākuma norises vietās.

Latviešu mūziķis, komponists un pianists Uldis Marhilēvičs ir dzimis 1957. gadā Liepājā, mācījies Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā. Savas karjeras laikā Uldis Marhilevičs spēlējis vairākās grupās, tai skaitā Liepājas brāļi, Inversija, Opus un Remix. Ir izdevis studijas albumus Marhils un draugi, Tikai tā, Tobāgo!, Gaismas atgriešanās. Ir daudzu slavenu kompozīciju autors: Dzeltenās kurpes, Vai tu mani dzirdi, Lūgums (Ārijas Elksnes vārdi) u.c. Atgādināsim, ka dziedātāja Mirdza Zīvere ar šo dziesmu uzvarēja 1984. gada Mikrofona aptaujā. Viņš ir arī mūzikas autors filmām Rīgas gambīts, Zīļuks un Sārtulis.

Jāpiebilst, ka Marhilēvičs savas 60. jubilejas gadā ir sarakstījis dziesmu ciklu multimediālam bērnu un jauniešu koru lieluzvedumam «Tiltiem pāri», kas pirmatskaņojumu piedzīvos Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādes laikā 20. jūlijā «Arēnā Rīga».

«Vienalga, vai tu ar zemi strādā vai slauc govi, - ir jābūt patiesam. Un, ja tu to vēl gribi kādam parādīt, tad nevari taču cilvēkiem acis aizmālēt ar kaut ko. Mākslinieks jau savu sakāmo saka cilvēkiem. Ja viņš to dara kā politiķis, batonus karinādams, viņu momentā izsvilps. Tas ari viss,» intervijā izdevumam «Kas Jauns» mākslinieka sūtību skaidro Marhils.

Sveicam!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu