Muzeju naktī piedalīsies 172 muzeji un sabiedriskās organizācijas visā Latvijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Muzeju naktī 20.maijā piedalīsies 172 muzeji un sabiedriskās organizācijas visā Latvijā, preses konferencē informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāvji.

Šogad Muzeju nakts norisināsies dzejnieka Eduarda Veidenbauma zīmē, vēstot par mūžīgo jaunību un pārdomām par laika ritējumu, sacīja kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

2016.gadā muzeju apmeklētāju skaits Latvijā pārsniedzis 3,5 miljonus. Kopš 2013.gada tas ir pieaugums par aptuveni vienu miljonu, skaidroja Melbārde, uzsverot, ka vidēji Muzeju nakti katru gadu apmeklē 250 000 cilvēku.

Muzeju naktī piedalīsies arī vairāk nekā 30 sabiedriskās organizācijas. Tāpat savas durvis atvērs Prezidenta pils un Saeimas nams.

Vidzemē būs 39 pasākumi, bet Kurzemē - 31. Tāpat interesenti Muzeju naktī varēs apmeklēt 23 muzeju un sabiedrisko organizāciju pasākumus Latgalē, kā arī 12 pasākumus Zemgalē.

Melbārde sacīja, ka pašlaik centrālais projekts, pie kura strādā muzejnieki, ir Latvijas muzeju kopizstāde «Latvijas gadsimts», kas tiks atklāta nākamā gada maijā. Kopizstāde būs veltīta valsts simtgadei, un tajā būs aplūkojami vairāku muzeju priekšmeti.

18.maijā norisināsies arī Muzeju diena. Tās laikā daļa no iesaistītajiem muzejiem piedāvās interesentiem apmeklējumus bez maksas.

Latvijas Muzeju biedrības pārstāve Ingrīda Lukašēvica sacīja, ka, biedrības 25 gadu jubilejas svinību laikā, no 1.jūnija līdz 31.augustam, norisināsies akcija «Apceļo Latvijas muzejus!».

Lukašēvica skaidroja, ka akcijas mērķis ir pievērst uzmanību mazajiem muzejiem ne tikai reģionos, bet arī Rīgā, tādējādi veicinot to atpazīstamību. Viņa uzsvēra, ka akcijā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs vai viesis, kuram ir interese par muzejiem.

Akcijas laikā, interesenti tiek aicināti izmantot akcijas lapu portālā «Facebook», lai iemūžinātu savus foto un piedzīvojumus personīgajā portāla laika līnijā, izmantojot norādi «@Apceļo Latvijas muzejus» un norādot savu atrašanās vietu. Akcijas uzvarētāji tiks noteikti, izvērtējot dalībnieka aktivitāti, apmeklējot vismaz piecus muzejus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu