Tērvetē atklāj tūrisma vasaras sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sestdien, 13. maijā, vienā no iecienītākajiem un ģimenei draudzīgākajiem tūrisma objektiem Latvijā - dabas parkā Tērvetē norisināsies vasaras sezonas atklāšanas svētki «Pasakas modināšana». LVM dabas parks visiem apmeklētājiem šajā dienā dāvina brīvbiļetes ieejai parkā.

Plkst.12 Rūķu pilsētā Čiekurē uzstāsies Augstkalnes vidusskolas mazie un lielie dejotāji, savukārt plkst. 13 parka Atrakciju laukuma estrādē - krāšņa pasaku dziesmu spēle, kuru vadīs tautā iemīļotais aktieris Jānis Skanis, iejūtoties pasaku stāstnieka lomā. Koncerta apmeklētāji varēs sastapties ar dažādiem pasaku tēliem - gan tiem, kas vēl joprojām ir vismīļākie mammām, tētiem un omītēm, gan tiem, kas redzami pasaulslavenās multfilmās mūsdienās. Sarkangalvīte, Īkstīte, Karlsons, Pepija, Sunītis Pifs, Sisidra, Buratino, Sniegbaltīte, Princis, Ļaunā karaliene, princeses Elza un Fiona, Vaiana, «Sapinušies» un «Dziedi!» varoņi izdziedās vissirsnīgākās un pazīstamākās savu tēlu dziesmas. Lomās - Latvijas jaunie estrādes solisti - bērni un jaunieši.

Otro sezonu Tērvetes apmeklētājus aicina parkam blakus esošā Tauriņu māja, kurā iespējams sajusties kā tropos un uzzināt daudz jauna par dažādu krāsu, formu un izmēru taureņiem. Lielākajam no tiem spārnu atvērums 27 cm. Līdzās taureņiem labi jūtas arī vairāki papagaiļi, baseinā nesteidzīgi peld bruņurupuči un zivis.

Pavisam netālu no LVM dabas parka, Kroņaucē «Viestardos», atrodas krāšņi ziedošs tulpju lauks. 13. un 14. maijā «Viestardu» saimnieki aicina uz Tulpju svētkiem. Abas dienas te tirgosies Tērvetes amatnieki un mājražotāji, būs iespējams pasūtīt tulpju sīpolus. Viesi tiks cienāti ar zupu, bet svētku noslēgumā ar lielo svētku kūku. Svētdien būs skatāmas vairāku vietējo amatierteātru ludziņas un dažādi muzikālie priekšnesumi.

Svētdien no plkst. 12 Kroņaucē varēs vērot arī zirgu pajūgu braukšanas sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu