«Eolikas» solists pēc kājas amputēšanas jau atgriežas uz skatuves

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Edijs Pālens

Pašmāju grupas «Eolika» solists Dainis Dobelnieks (60), kuram pagājušā gada novembrī tika amputēta kāja, atgriezies uz skatuves bez ratiņkrēsla palīdzības.

Pagājušajā nedēļā notikušajā Borisa Rezņika 70. jubilejas koncertā Dobelnieks kāpis uz skatuves «abām kājām» - dziedātājs neticami īsā laikā pieradis pie protēzes un ar to spēj pārvietoties saviem spēkiem.

«Es Rezņikam apsolīju, ka maija sākumā, vai nu uz «kājām», vai ratos, bet viņa jubilejā iešu un dziedāšu. Loģiski! Ar Borisu taču 1980. gadā sākās mana dziedātāja karjera. (..) Esmu viņam pateicīgs par visu mūzikas ceļu savā dzīvē, viņš ir mans skolotājs,» žurnālam «Kas Jauns» paudis Dainis.

«Eolikas» solists izdevumam atklājis, ka kopš 2000. gada viņš ir invalīds – jau sen Dainim atklāts podagriskais artrīts, un pagājušā gada rudenī par kājas amputēšanas iemeslu kļuva gangrēnas jeb audu atmiršanas straujā progresēšana.

Jau vēstīts, ka aizvadītā gada nogalē grupas «Eolika» dalībniekam Dobelniekam tika veikta kājas amputācija. Faktu, ka Dainis nokļuvis grūtībās, nesen aktualizēja grupasbiedre Olga Rajecka, kura piedalījās mūziķu sociālā atbalsta fonda «Līdzskaņa» atklāšanas pasākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu