Alīna Kellere: sevis iemīlēšana - patiesā motivācija, lai sportotu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Saskaņā ar populāru sporta apģērbu zīmolu veikto pētījumu 74% Latvijas iedzīvotāju neapmeklē pašvaldību piedāvātās bezmaksas sporta nodarbības. Iegūtie dati ir jo īpaši pārsteidzoši tāpēc, ka 80% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju gribētu apmeklēt bezmaksas treniņus.

Blogeres Alīnas Kelleres padoms: «Vajag tikai patiesi iemīlēt sevi. Tieši tas patiešām motivē. Vajag mīlēt savu ķermeni un censties pēc iespējas ilgāk būt labā formā. Dzīve mums ir dota vienu reizi — nodzīvosim to skaisti un slaidi, veselības un mundruma pilni. Tiklīdz saprotam un atzīstam, ka sports palīdz palikt veselam un skaistam sevis, savas otrās pusītes un tuvinieku dēļ, būs vieglāk pieradināt sevi pie regulāriem treniņiem. Kas notiks, ja regulāri nodarbosities ar sportu? Jūs noteikti būsit pašpārliecinātāks, un tā ir brīnišķīga sajūta!»

Aktrises, dziedātājas un pasākumu vadītājas Vitas Baļčunaites pārdomas: «Sports, kustība ir viens no veidiem, kā ikdienā atraisīt možāku pašsajūtu un papildu enerģiju. To gan var saprast vien tad, ja saņemas un sāk trenēties, un, kad jau process sākts, tad grūti iedomāties savu dzīvi bez sportošanas. Svarīgi ir atrast savai būtībai piemērotu sporta veidu.

Manuprāt, jebkuram un jo īpaši jauniešiem, kuru augums, pasaules uztvere vēl formējas, ļoti atbilstošas ir dejas. Tās palīdz izkopt ritma izjūtu, pilnveidot stāju, attīstīt spēju sajust citus cilvēkus, komunicēt. Dejas ir piemērotas cilvēkiem jebkurā vecumā, jo esam tieši tik jauni, cik jauni jūtamies, un, pēc manām domām, ir pilnīgi vienalga, kas rakstīts pasē. Sportošana, aktīvs dzīves veids ir gluži kā jaunības eliksīrs.

Pat tad, ja liekas, ka rosīgajā ikdienā treniņiem neatliek laika, sākot sportot kaut mazliet, atraisās papildu enerģija un darba rosība kļūst produktīvāka, un var paveikt vairāk. Viens no veselīgākajiem sporta veidiem ir staigāšana svaigā gaisā, dabas tuvumā.

Kustība palīdz sakārtot ķermeņa vielmaiņu, harmonizēt domu saturu un sniedz iespēju uz lietām, norisēm paraudzīties no optimistiskāka skatu punkta.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu