Ogrē 4. maijā notiks 4. tvīda brauciens

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rihards Puriņš

Ceturtdien, 4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā – Ogres pilsētā notiks jau ceturtais tvīda brauciens. Tvīda brauciens Ogrē ar katru gadu pulcē arvien lielāku dalībnieku un skatītāju pulku un nu kļuvis par īpašu , dzīvesprieka piepildītu, 20. gadsimta 20.- 30. gadu noskaņu un sajūtu triumfējošu pasākumu pilsētā.

Starp citu, viena no jaunajā muzeja ēkā skatāmajām izstādēm - «Ar velo uz Ogri», radusies, domājot par tvīda brauciena tradīciju iesakņošanos Ogrē. Tās ideju autori ir kafejnīcas un restorāna «M. Pūre» īpašnieki Iveta Zāģere un Māris Bulats. Izstādē, kas tapusi sadarbībā ar privātkolekcionāriem Mārtiņu Beļicki un Mārci Freiju, Rīgas motormuzeju un Ogres Vēstures un mākslas muzeju, varēsim redzēt ne vien «ērenpreisus», bet deviņus pirmās brīvvalsts laikā ražotus divriteņus, vienu no Latvijas lielākajām velosipēdu zvanu kolekcijām , kā arī citus ar šo tēmu saistītu priekšmetus.

Izstāde būs atvērta no 4.- 14. maijam.

Plkst. 15.15 – 16.00

Pulcēšanās 4. tvīda braucienam Ogrē pie kafejnīcas un jaunā restorāna «M. Pūre « Brīvības ielā 21. Katrs dalībnieks saņems maršruta (apmēram 6 km garš) karti un dalībnieka nozīmīti. Kā vienmēr, dāmām un kungiem retro noskaņu palīdzēs uzburt «Universālie Mākslinieki» grima speciālistes.

Plkst.16.00- tvīda brauciena starts

(bērniem līdz 12 gadu vecumam, galvā jābūt ķiverēm)

Plkst.16.15 - tvīda brauciens piestāj pie Ogres upes un kļūst par lieciniekiem vēsturiskās laipas atklāšanai.

Noslēgumā – kā ierasts - «sarkanais paklājs» un dalībnieku tērpu parāde uz tā, atraktīvāko dalībnieku apbalvošana, deju studijas «Teiksma» priekšnesums ar iespēju piedalīties, fotogrāfēšanās un, protams, pēcpusdienas tēja, kā arī «M.Pūre» gardā kliņģera baudīšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu