Pēc gavēņa Akvelīna Līvmane jūtas kā puķe, kura aplieta ar svaigu ūdeni

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Daudzi pirms Lieldienām ievēro gavēni, kura laikā cilvēki galvenokārt atsakās no gaļas, alkohola un piena produktiem. 1. martā katoļi atzīmē Pelnu trešdienu, ar kuru sākas Lielais gavēnis, kas ilgst līdz pat Lieldienām.

Izdevumam «Privātā Dzīve» aktrise Akvelīna Līvmane atklāja, ka ievēro gavēni jau vairākus gadus, turklāt meitenēm labākajos gados ir jāēd nevis pareizi, bet minimāli.

Katru gavēni slavenā aktrise atsakās no gaļas un olām, tas tiek darīts, lai organismam pēc tam būtu vieglāk. Pēc gavēņa Akvalīna jūtas kā puķe, kura aplieta ar svaigu ūdeni.

Slavenība piebilst, ka tās ir muļķības, ka, neēdot gaļu, cilvēkam nav enerģijas un spēka; Sibīrijas bērni neēda gaļu, pārtika galvenokārt no burkāniem un bietēm un izauga spēcīgi.

Gavēņa laikā Akvelīna pārtiek galvenokārt no dārzeņiem, reizēm atļaujoties apēst buti, bet izvairās no saldumiem.

Dailes teātra aktrise uzskata, ka ir jāēd sezonāli – ziemā priekšroku dodot gaļai, bet vasarā dārzeņiem un zaļumiem.

Dietoloģe Lolita Neimane zina, ka, četrdesmit dienas atsakoties no gaļas, cilvēks organismam neko sliktu nenodara. Sliktums tiek nodarīts, pēc gavēņa Lieldienās uzreiz pārēdoties.

Neimane piebilst, ka eiforija, kuru cilvēki piedzīvo, gavēņa laikā atsakoties no diviem pārtikas produktiem, bieži vien ir viņu iedomas, jo patiesu eiforiju iespējams piedzīvot tikai badojoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu