Jauns vārds mūzikā: «Pacific K»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ar minialbumu «Blue Fall» (klajā nācis 11.04.) un video dziesmai «Solitude», kas veidots sadarbībā ar režisoru Raiti Ābeli, sevi plašākai publikai piesaka jauna pašmāju apvienība «Pacific K». Stilistiski «Pacific K» mūzika vieno gan akustiski meditatīvus, gan alternatīvās, indie un blūza mūzikas elementus un ir ietekmējusies no tādiem mūziķiem kā Fink, Ben Howard, Nick Cave, Sigur Ros u.c.

«Pacific K» kā jauns mūzikas projekts radies 2015. gada nogalē, kad mūziķim Kristapam Bedrītim, kurš koncertē kopš 2011. gada un ir izdevis solo minialbumu «Worlds Apart EP», pievienojās domubiedri Nauris Babris (bungas), Rihards Lībietis (ģitāra) un Kristaps Grīnbergs (bass), lai turpinātu radīt jau daudz dziļāku un piesātinātāku skanējumu.

2016. gadā grupa jau sniegusi vairākus koncertus Latvijā, ieskaitot uzstāšanos uz «Positivus» festivāla «I Love You» skatuves. Šobrīd grupai pievienojies basģitārists Toms Kursītis.

«Lai arī šķiet neprātīgi izdot rudenīgu noskaņu albumu laikā, kad cilvēki nepacietīgi gaida vasaru, skanējums ir ļoti piemērots naksnīgiem pārbraucieniem un vēlām nomoda stundām,» saka grupas izveidotājs un kodols Kristaps Bedrītis.

«Blue Fall» ietver sevī pārdomas un sajūtas par cilvēku, dabu, to mijiedarbību un savstarpēju cieņu. Pārkāpjot ierastās mini albuma robežas, skaņdarbi aizplūst tālāk par ‘3:30’ formātu un dod elpu stāstiem, kas neļaujas iegrožoties.

Režisora Raita Ābeles veidotais video dziesmai «Solitude» iezīmē grūti tveramās robežas starp drosmi un bailēm, zaudējuma un atbildības sajūtu. Video apskatāms šeit.

«Blue Fall» ir ierakstījis Edgars Skrāģis, miksējis Arnis Račinskis, masterējis Mārtiņš Krastiņš. Tas ir pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs (Spotify, Apple Music, Deezer), kā arī grupas Bandcamp profilā. Albuma fiziskās kopijas pagaidām pieejamas koncertos.

Grupa aicina klausītājus uz tikšanos koncertā 20. aprīlī pl. 20 Kaņepes Kultūras centrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu