Ceļvedis: Pūpolsvētdiena, dizains, Auto 2017, Sabilei 100 u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Klāt jau Pūpolsvētdiena, kas ievada Kluso nedēļu pirms Lieldienām. Paralēli klasiskā pantiņa «apaļš kā pūpols, apaļš kā pūpols, veselība iekšā, slimība ārā» atkārtošanai ielūkojies, kas vēl labs gaidāms brīvdienās!

PASĀKUMI

Latvijas mājražotāju un amatnieku Pūpolsvētdienas tirdziņš

Foto: publicitātes

Tirgus, plastilīns un viss par skriešanu 8. aprīlī Kalnciema kvartālā

Foto: publicitātes

Otrais pavasara sezonas Diz.aina tirgus jau šo sestdien

Foto: publicitātes

Izstāde «Kāzu brīvdienas»

Foto: publicitātes

Starptautiskā autoindustrijas izstāde «Auto 2017»

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiek ikgadējā starptautiskā autoindustrijas izstāde «Auto 2017», kas apvienos četras tematiskās sadaļas plašam interešu lokam - «Auto», «Transporta tehnika», «Auto mehānika» un «Auto Exotica». Starptautiskā autoindustrijas izstāde «AUTO 2017» notiks no 7. līdz 9. aprīlim. Auto Exotica ir lielākais autotūninga šovs Baltijā, kas jau tradicionāli katru pavasari pulcē auto entuziastus. Organizatori šobrīd aktīvi strādā pie izstādes pasākumu programmas, plānots, ka viens no galvenajiem 2017. gada šova akcentiem būs vēl Latvijā nebijušu tūnētu auto un star car ekspozīcija no Skandināvijas valstīm – kvalitatīvs tūnings un aizraujošs hotroad un lowrider šovs.

Sabile svin 100 gadus ar Markuss Riva un «Piendevēja piedzīvojumi» uzstāšanos

Pagājuši tieši 100 gadi, kopš 1917. gadā Sabile ieguva pilsētas tiesības. Par godu šim notikumam līdz 8. aprīlim Sabilē tiks rīkoti vairāki pasākumi. Sabiles simtgades pasākumus sestdien, 8. aprīlī, noslēgs koncerts Sabiles kultūras namā «Loks virs mājām», kurā piedalīsies vidējās paaudzes deju kolektīvs «Sidrabi» no Rīgas, Māris Blāze no grupas «Jūrnkant’», Anna Sēruma, Markuss Riva un «Piendevēja piedzīvojumi», bet vakarā svētku dalībniekus priecēs svētku balle ar grupu «SBL».

KONCERTI

Rīgā un Liepājā džeza ģitārists Kurts Rozenvinkels

Foto: publicitātes

6. postfolkloras festivāls «Gaviles»

Foto: publicitātes

«Dzelzs vilks» noslēgs turneju Latvijā, dosies uz Lielbritāniju

Foto: publicitātes

Svētdien Siguldā «The Sound Poets» koncerti

Svētdien plkst.16.00 un 19.00 grupas «The Sound Poets» akustiskie koncerti «Joprojām» notiks koncertzālē «Baltais Flīģelis». Grupa savas koncerttūres ietvaros piedāvā pieklusinātu atmosfēru, lai savām dziesmām atrastu citus skanējumus un noskaņas. Biļetes uz papildkoncertu plkst.16.00 vēl pieejamas. Biļetes cena – no 10 līdz 20 eiro. Biļetes pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Koncertturnejas laikā grupa 11 Latvijas pilsētās sniegs akustiskus koncertus brīvā, intīmā un sirsnīgā gaisotnē. Koncertu sērija «Joprojām» izskanēs 9. aprīlī Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis», 20. aprīlī Saldus mūzikas skolā, 21. aprīlī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 22. aprīlī Ventspils teātra namā «Jūras vārti», 28. aprīlī koncertzālē «Valmiera», 29. aprīlī Jelgavas kultūras namā, turklāt vērienīgākais koncerts gaidāms 27. aprīlī Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Pūpolsvētdienā «Gorā» koncerts Francijas noskaņās

Pūpolsvētdienā Latgales vēstniecībā «Gors», 9. aprīlī 16, uz pavasarīgu koncertu Francijas noskaņās aicina Rēzeknes kamerorķestris un vijolniece Olīvija Steindlere, kuru izpildījumā izskanēs Žorža Bizē, Kamila Sensānsa, Morisa Ravēla un citu franču komponistu skaņdarbi. Rēzeknes kamerorķestra vārds šobrīd vairs komentārus neprasa. Diriģenta Jāņa Stafecka vadītais kolektīvs, kurā apvienojušies Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas audzēkņi, pedagogi, mūziķi, kuri jau izskolojušies Rēzeknē un turpina mūzikas studijas Rīgā vai citur pasaulē, tāpat Latvijas labāko orķestru mūziķi, ar sniegumu un koncertos jaušamo enerģiju izpelnījies atzinīgus vārdus gan no klausītājiem, gan mūzikas vērtētājiem. Nu jau par tradīciju varētu saukt arī kamerorķestra koncertus – šoreiz aprīļa sākumā izdzīvosim franču pavasari mūzikā, izskanot Bizē, Sensānsa, Ravēla un citu franču komponistu darbiem.

IZRĀDES

Baltijas baleta festivālā slavenā «Čikāgas Džordano dejas kompānija»

Foto: publicitātes

Nacionālajā teātrī notiek «Juveliera jubileja» pirmizrāde

Foto: publicitātes

Valmieras teātris ar «80 dienās apkārt zemeslodei» viesosies Rīgā

Foto: publicitātes

Pļavniece Daugavpils teātrī iestudē Justīnes Kļavas lugu «Svinības»

7.aprīlī plkst.18.30 uz Daugavpils teātra skatuves varēs noskatīties jaunu režisores Paulas Pļavnieces izrādi «Svinības». Tas ir jau trešais režisores iestudējums Daugavpils teātrī, bet šī ir pirmā reize, kad Paula Pļavniece iestudēs izrādi krievu valodā. Izrāde stāsta par 29 gadus veco Janu, kura kavējas bērnības atmiņās, mēģinot izprast, kāpēc no viņas dzīves pēkšņi pazudis mīļotais vectētiņš Edvīns. Vienīgais, kas Janai palicis pāri, – bērnības atmiņas no vectētiņa sešdesmitās jubilejas. Tā bija pēdējā reize, kad visa ģimene bija sapulcējusies vienuviet, un pēdējā reize, kad mīļais vectētiņš spēlēja ar Janu plaukstiņspēli. Izrādē «Svinības» piedalās Milena Rožanska, Vadims Bogdanovs, Jeļena Ņetjosina, Džordžs Stīls, Mihails Abramovs, Kristīne Veinšteina, Jurijs Losevs un Žanna Lubgāne.

«Saimnieks meklē saimnieci» Ziemeļblāzmā

Foto: publicitātes

«Equus» Rēzeknē

8.aprīlī ar izrādi «Equus» Dailes teātris viesosies Latgales vēstniecībā GORS. Pītera Šefera drāmas «Equus» pamatā ir kāda baisa reālās dzīves epizode, kuru viņam izstāstījis draugs. Taču lugā autors rada pats savu versiju, kas varētu būt izraisījis šos notikumus. Varbūt ir nepieciešamas ekstrēmas darbības, lai izrautos no eksistences važām, kas ieliek mutē laužņus? Kāda jēga būt normālam, lai dzīvotu normāli garlaicīgu dzīvi normāli garlaicīgā sabiedrībā? Jaunajam Alanam Dieva vietā ir Zirgs. Equus. Mīlētāju maigums, kairinoša muskuļu deja, salda sviedru smarža un traukšanās pilnos auļos pusnaktī. Patoloģisks valdzinājums, seksuāla apsēstība, dievišķa pielūgsme un rituāls upuris. Bet dievi ir greizsirdīgi un atriebīgi. Equus Tēva, Equus Dēla un Equus Svētā gara vārdā... Režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudētajā izrādē spēlē aktieri Lauris Subatnieks, Dainis Grūbe, Juris Žagars, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Gints Andžāns un Ērika Eglija. Izrāde «Equus» ieguva «Spēlmaņu nakts» Skatītāju balvu kā Gada izrāde, Laura Groza-Ķibere saņēma balvu kā Gada režisore, bet Dainis Grūbe tika apbalvots kā Gada aktieris, iegūstot arī Skatītāju balvu. Izrādes sākums plkst.18.00.

IZSTĀDES

Valmierā atklās Rituma Ivanova izstādi «Kadri 4»

Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu