Rīgā un Liepājā džeza ģitārists Kurts Rozenvinkels

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

7. aprīlī ģitāras meistarklasi Rīgā sniegs džeza mākslinieks Kurts Rozenvinkels (Kurt Rosenwinkel), informē festivāla «Rīgas ritmi» pārstāvji. Savukārt 9. aprīlī mūziķis kopā ar lielisko Latvijas Radio bigbendu Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» atskaņos mūziku no albuma «Our Secret World».

Rozenvinkels mūzikas aprindās kļuva populārs 90. gados, un patlaban viņš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem šīs paaudzes ģitāristiem. Viņš ir sadarbojies ar tādiem ievērojamiem mūziķiem kā Breds Meldau, Braiens Bleids, Džošua Redmens, Kriss Poters, kā arī ar džeza leģendu Džo Hendersonu.

«Mūziķim raksturīga tikai viņam vienam piemītošā unikālā identitāte - gan kā ģitāristam, gan kā komponistam. Viss slēpjas viņa skaņā, tīrs ģitāras tonis ar smalku, bezvārdu dziedājumu. Ar vieglu vokalīzi viņš katru improvizācijas noti izdzied caur mazu mikrofonu, radot plašu un neatkārtojamu skanējumu,» tā par mūziķi stāsta pasākuma organizētāji.

Rozenvinkela muzicēšanas pamatā ir dziļas džeza tradīcijas, kas iegūtas, studējot Bērklijas Mūzikas koledžā. Mūziķis izdevis 13 mūzikas albumus un piedalījies vairāk nekā 50 ierakstos. Par savām kompozīcijām saņēmis prestižo ASV Kongresa balvu. Savukārt nesen izdots Rozenvinkela jaunākais albums «Caipi».

Mākslinieka meistarklase pieejama ikvienam interesentam. Ieeja meistarklasē iespējama, uzrādot konkursa «Riga Jazz Stage 2017» koncerta ieejas biļeti. Meistarklase notiks Latvijas Radio 1. studijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu