Ķīniešu disidents Ai Veivei eksponē grandiozu «Bēgļu laivu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @aiww

Ķīniešu mākslinieks Ai Veivei Prāgas Nacionālajā galerijā eksponējis iespaidīgu objektu - milzīgu piepūšamu bēgļu laivu ar nosaukumu «Law of the Journey» («Ceļošanas likums»). Laiva ir aptuveni 70 metrus gara, un tajā atrodas 258 cilvēki.

Atgādinām, ka mākslinieks jau agrāk ir veltījis savus darbus tieši bēgļu tēmai. Piemēram, bēgļu nometnē pie Grieķijas robežas ar Maķedoniju viņš uzstādījis klavieres.

Starptautiskās migrācijas organizācijas dati liecina, ka kopš 2015. gada vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku šķērsojuši Vidusjūru, lai nokļūtu Eiropā. Atgādinām, ka Čehija ir viena no tām valstīm, kas noraidījusi Eiropas Savienības (ES) piedāvāto imigrantu kvotu plānu.

«Problēma nav cilvēkos, kas jūt šīs sāpes, bet problēma ir tajos, kuri tās ignorē, kā arī izliekas, ka tādas neeksistē,» mākslas darbu skaidro Ai Veivei. «Tā ir ne tikai traģēdija, bet arī noziegums.»

Law of the journey

A post shared by Ai Weiwei (@aiww) on

A post shared by Ai Weiwei (@aiww) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu