Smiļģa kabinetā režisore Laura Groza-Ķibere

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 16. martā plkst.18 tradicionālajās «Sarunās Smiļģa kabinetā» būs tikšanās ar režisori Lauru Grozu-Ķiberi, informē muzeja vadītājs Jānis Siliņš.

Groza-Ķibere deviņu gadu laikā, kopš beigusi studijas Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas specialitātē, ir veidojusi vērienīgus, vizuāli un darbībā iespaidīgus iestudējumus Dailes teātrī («Vārnu ielas republika», «Pīters Pens», «M. Butterfly», «Frankenšteins», «Doriana Greja portrets»), Liepājas teātrī («Piafa», «1984», «Ziloņcilvēks») un Nacionālajā operā («Iemūrētie») un daudzas citas izrādes, pierādot, ka Eduarda Smiļģa proponētā «skaidrība, vienkāršība un kaislība» ir iespējama arī šodien, ja vien ir precīza doma, lielisks aktieru ansamblis un komanda, kas vissarežģītākās lietas prot pārvērst izteiksmīgā skatuves norisē.

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā jau trešo sezonu turpinās «Sarunas Smiļģa kabinetā». Šogad katra mēneša trešajā ceturtdienā no plkst. 18 līdz 19.30 notiks sarunas ar spilgtām Latvijas teātra personībām, kuras savā mākslinieciskajā darbībā vistiešākā veidā pierāda Eduarda Smiļģa proponēto klasisko trīsvienību: skaidrība, vienkāršība, kaislība. Nākamās sarunas paredzētas ar režisoru Vladislavu Nastavševu un citiem māksliniekiem. Sarunu vada muzeja vadītājs, profesors Jānis Siliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu