Kinoteātros atgriežas leģendārais Karalis Kongs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo vērienīga fantastikas piedzīvojumu filma «Kongs: Galvaskausa sala» («Kong: Skull Island»). Jaunākā versija par vienu no leģendārākajiem tēliem visā Holivudas kino vēsturē kritiķu vidū jau ir izpelnījusies atzinību par labiem aktierdarbiem un efektīgiem specefektiem.

Fantastikas piedzīvojumu filmas «Kongs: Galvaskausa sala» darbība norisinās īsi pēc Vjetnamas kara beigām. Tā vēsta par zinātnieku un militāristu grupu, kurai paveras ekskluzīva iespēja nokļūt uz noslēpumainas Klusā okeāna salas. Neskartās, mežonīgās dabas sajūsmināti, viņi pat nenojauš, ka drīz sastapies ar baisu izaicinājumu ne tikai savam prātam, bet arī dzīvībai. Nošķirtā sala pārsteidz viesus ar iepriekš nekur neidentificētām radībām, tostarp aizvēsturisku milzu pērtiķi. Rezultātā katram no bīstamās ekspedīcijas dalībniekiem nākas izdzīvot savu stāstu par cilvēku bezspēcību dabas varenības priekšā.

Brī Lārsone un Toms Hidlstons
Brī Lārsone un Toms Hidlstons Foto: Kadrs no filmas

Karalis Kongs ir viens no tiem tēliem, bez kuriem kino pasaule vairs nav iedomājama. Tieši tāpēc daudzi aktieri uzskata par goda lietu filmēties kino stāstos par šo gigantisko pērtiķi. Šoreiz Konga sabiedrotie ir tādas atzītas kino personības kā aktieri Toms Hidlstons, Brī Lārsone, Semjuels L. Džeksons un Džons Gudmens. Savukārt režisora gods ticis līdz šim mazāk zināmajam Džordanam Vogtam-Robertam.

Filmas «Kongs: Galvaskausa sala» aizkulišu informācija liecina, ka tā pārsteigs skatītājus ar līdz šim lielāko Konga versiju amerikāņu radītajos kino stāstos, proti, cilvēciskotais briesmonis šoreiz ir garāks par 30 metriem. Režisora Pītera Džeksona 2005. gada ekranizējumā tas bija vien nepilnus 8 metrus garš.

Starp citu, aizvēsturiskais pērtiķis Kongs pirmo reizi uz ekrāniem tika parādīts tieši martā. 1933. gada 2. martā Ņujorkā notika nu jau par leģendāro uzskatītās filmas «Karalis Kongs» («King Kong») pirmizrāde. Prestižos filmu topos tā tiek iekļauta starp labākajām filmām visā kino vēsturē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu