Syd «Fin»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājuši jau gandrīz desmit gadi, kopš pie urbānās mūzikas debesīm iemirdzējās Losandželosas reperu, dziedātāju un bītmeikeru kolektīvs/apvienība «Odd Future». Hiphopā «jaunas dīvainības» ienesa trakulīgais reperis Tyler, The Creator, neosoulā - grupa «The Internet», protams, Frenks Oušens, jaunas krāsas ienestas arī žanra vizuālajā identitātē. Šobrīd gan šis trakulīgais (apskatieties viņu koncertus «Youtube») kolektīvs ir pašķīdis... «Niggas grow,» kādā intervijā nesen izteicies Tailers.

Syd «Fin»

(Columbia) 9/12

Tā gan ir. Visas labas lietas reiz izbeidzas. Cilvēki izaug. Arī viena no «Odd Future» interesantākajām māksliniecēm, ilgu laiku grupējuma dīdžejmeitene Sida spērusi pirmo lielo soli solokarjeras virzienā. Daudzi, iespējams, Sidu (saīsinājums no Sidnijas (Sydney «Syd» Bennett)) pazīst kā grupas «The Internet» solisti, kas pat nopelnījusi pagājušogad vienu «Grammy» nomināciju.

«Fin» ir 24 gadus vecās androgīnās dziedātājas un producentes pirmais soloalbums.

Fin
Fin Foto: Publicitātes foto

Visas «dīvainības», kas raksturīgas «Odd Future», tik tiešām palikušas pagātnē. Savā pirmajā soloalbumā Sida pieturas pie tradicionālām vērtībām, citējot savas bērnības muzikālās ietekmes, piemēram dziedātāju Brendiju, producentu Timbalandu, Farelu Viljamsu un viņa «The Neptunes». Šur tur dekorējot bītus ar trepmūzikai (trap) raksturīgiem solo bungas uzsitieniem,

viņa radījusi liegu, atmosfērisku alternatīvā R&B ierakstu. Tādu, kas šobrīd ir modē.

Kaut ko līdzīgu, sekojot tendencēm, mēģina darīt gan Bejonsē, gan Riana un, protams, Solanža.

Sida ar mūziku aizrāvusies jau no agras bērnības. Viņas tēvs Jamaikā savulaik producējis labi zināmus regeja ierakstus, arī nesen TVNET rubrikā «Kur viņi ir tagad?» pieminēto Šaba Renksu, un tēta iespaidā meita pusaudzes gados izveidoja savu mājas studiju.

Varbūt Sidas vokālās dotības nav izcilas, taču veids, kā viņa izmanto savu balsi kā instrumentu, ir ļoti pārdomāts. Līdzības varētu vilkt ar 90. gadu R&B princesi Āliju (Aaliyah), Kesiju (Cassie) un to pašu Solanžu.

Kā viesmūziķi albuma piedalās «The Internet» dalībnieks - ģitārists Stīvs Leisijs (Steve Lacy), kurš arīdzan devies solokarjeras virzienā. Viņš dzirdams dziesmā «Dollar Bills». Un talantīgais Atlantas reperis/dziedātājs 6LACK (Ricardo Valdez Valentine), kurš pagājušogad ierezonēja ar singlu «PRBLMS». 6LACK iedziedātais pants dziesmā «Over» ir viens no spilgtākajiem brīžiem šajā albumā.

Arī saturiski, būdama lesbiete, Sida izvēlētās dziesmu tēmas izspēlē ļoti smalki. Tāds ir šis jaunais hipsteru kultūras R&B.

Izdošanas datums - 02.02.2017.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu