Martas labdarības balles organizatori nodod «BKUS» aprīkojumu 23 tūkstošu eiro vērtībā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publiciātes foto

Ceturtdien, 23.februārī, Martas labdarības balles organizatori sadarbībā ar Sergeja Jēgera labdarības fondu svinīgi nodeva Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Onkohemataloģijas nodaļai medicīnisko aprīkojumu teju 23 tūkstošus eiro vērtībā, informēja balles idejas autore un projekta koordinatore Svetlana Leva.

Līdzekļi, lai iegādātos aprīkojumu Onkohematoloģijas nodaļai, tika sarūpēti 2016.gada Martas labdarības ballē, nule pabeigta nepieciešamo ierīču komplektācija.

Iekārtas - vēnu meklētājus, elektroniskos zīdaiņu svarus, pulsoksimetrus, profesionālos digitālos asinsspiediena mērītājus, dažāda izmēra manšetes, pretizgulējuma spilvenus un digitālos laboratorijas svarus - Onkohematoloģijas nodaļas vārdā pasākumā pieņēma tās atbalsta biedrības «Blastiņš» vadītāja Guna Sietiņa.

«Bērnu vēža un hematoloģijas ārstēšana ir ļoti specifiska. Ierīces, ko šodien saņēmām, palīdzēs ārstiem vieglāk un efektīvāk aprūpēt bērnus. Piemēram, vēnu meklētājs uzrādīs veselās vēnas un palīdzēs tās atrast arī zīdaiņiem, kuriem citādāk vēnas ir grūti uziet,» uzsver Sietiņa.

BKUS Onkohematoloģijas nodaļa ir vienīgā nodaļa visā Latvijā, kurā ārstē bērnus ar onkoloģiskām un asins saslimšanām. Ik gadu nodaļā ārstējas 500-700 bērni. Pēc Sietiņas paustā, katru gadu bērnu vidū atklāj 50-70 jaunus saslimšanas gadījumus.

«Man ir patiess prieks, ka varam sniegt artavu mazo pacientu aprūpē, mēs tiešām ceram, ka tas atvieglos personāla un slimnieku ikdienu. Turklāt, izprotot, ka atlabšanā būtiska loma ir garīgajai labsajūtai un pozitīvam noskaņojumam, daļu ziedojuma novirzījām bērnu iespējai apmeklēt Leļļu teātra izrādi «Joka pēc Alfabēts»,» pastāstīja Jēgers.

Kopā iekārtu iegādei tika saziedoti 22'800 eiro. Tos veido gan biļešu ieņēmumi, gan dažādi vērtīgi izsolē pārdotie priekšmeti. Piemēram, 1992.gada klasiskais «Bentley Turbo R».

«Mēs esam ārkārtīgi pateicīgi mūsu sadarbības partneriem un atbalstītājiem, kā arī visiem ziedotājiem, kuri ar katru gadu paliek aizvien vairāk un kuri ļauj mums ik gadu palīdzēt aizvien plašākam sabiedrības lokam. Tas mums dod stimulu šo projektu turpināt un vērst plašumā,» uzsvēra Leva.

Balles idejas iniciatore piebilda, ka Martas labdarības balle 2017.gadā norisināsies 15.septembrī viesnīcā «Grand Palace». Balles organizatori, turpinot sadarbību ar Sergeja Jēgera labdarības fondu, jau drīzumā plāno izziņot, kādam mērķim plānots novirzīt saziedotos līdzekļus.

Pasākumā, kurš norisinājās viesnīcā «Grand Palace», piedalījās arī Austrijas goda konsuls Latvijā Bernards Levs.

Par 2015.gadā ballē saziedotajiem 15'000 eiro Rīgas Austrumu Universitātes klīniskajai slimnīcai tika nopirkts binokulārais mikroskops un pneimatiskais urbis, bet par 2014.gadā saziedotajiem 5'000 eiro bērniem no maznodrošinātām ģimenēm nodrošināja iespēju gadu nodarboties ar sportu.

Tāpat organizatori atklāja, ka viens no balles tālejošajiem mērķiem ir panākt, ka tā kļūst par tūrisma galamērķi, kuru apmeklētu dažādu valstu iedzīvotāji, kuriem rūp līdzcilvēku liktenis, tā kā balle tiek rīkota par godu ķeizarienei Katrīnai I, ballei ir vēsturiskais moments, kas spēj citās valstīs pievilināt tūristus, piemēram, Mocarts un Austrija, kāpēc Latvija un Katrīna I būtu izņēmums?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu