Ēterā atgriežas slavenais skandināvu detektīvseriāls «Tilts»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 2.marta katru ceturtdienu plkst.22.20 LTV piedāvā skatītājiem iecienītā Zviedrijas un Dānijas detektīvseriāla «Tilts» trešo sezonu. Tajā policistes Sāgas Norenas dzīve mainās uz visiem laikiem.

Kā var atpazīt labu skandināvu detektīvu? Neparedzams sižets, nesamāksloti, ar klišejām neizkrāsoti varoņi, rūpīgi pārdomāti noziegumi un kņudinoša neskaidrība, kāds būs turpinājums un beigas. Tas ar nerimstošu aizrautību liek dzīvot līdzi notikumiem līdz pat pēdējai sērijai. Tā varētu raksturot arī Zviedrijas-Dānijas kopprojektu - detektīvseriālu «Tilts», kura pirmās divas sezonas ieguvušas augstas godalgas ne tikai Skandināvijā, bet visā pasaulē, un tā formātu nopirkuši arī amerikāņi un vairāku Eiropas valstu filmu veidotāji.

Pērn, 2016.gadā, šis seriāls atkārtoti saņēmis prestižo, par «Zviedrijas Emmy» balvu dēvēto Zviedrijas Televīzijas Kristāla (Kristallen) balvu kā labākais TV seriāls, 2014.gadā - ne mazāk prestižo Dāņu Kinoakadēmijas balvu, kā arī vairākus starptautiskus apbalvojumus. Seriāla komanda nominēta Britu kinoakadēmijas balvas (BAFTA) starptautiskajā kategorijā. Lielbritānijas sabiedriskais medijs BBC nodēvējis seriālu «Tilts» par «sarežģītu stāstu par divām kultūrām», savukārt populārais laikraksts «The Guardian» - par tādu, kurš «pievilina, saista un apbur».

Trešā sezona sākas ar briesmīgu atradumu - kādā celtniecības laukumā Malmē tiek atrasts sievietes līķis, kurš diezgan baisā manierē, ar izkrāsotu seju, nolikts sēžam pie galda, simbolizējot tradicionālu ģimeni. Sāga tiek norīkota šo lietu atrisināt. Izrādās, ka upuris ir Helle Ankere, homoseksuāla dāniete, kura precējusies ar zviedrieti un bijusi kaislīga seksuālo minoritāšu aizstāve. Kad lieta sāk sarežģīties, Sāgai tiek piešķirts jauns dāņu policijas partneris - Henriks (seriāla 2. sezonā, ko LTV varēja vērot 2014./2015. gadā, Sāgas līdzšinējais kolēģis Martins tiek apcietināts).

Šajā sezonā skatītājs tiek ievilkts aizvien dziļāk Sāgas personiskajā dzīvē, kad negaidīti uzrodas viņas māte un atklājas dažādi pagātnes noslēpumi. Noziegumi kļūst aizvien pārdrošāki un nežēlīgāki, slepkava - prasmīgāks un nenotveramāks.

Detektīvseriāla režisors ir Henriks Georgsons, lomās - Sofija Helīna, Tūrs Lindhārts, Rafaels Petersons, Dāgs Malmbergs un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu