Sērijā «Latviešu komponisti» klajā nāk jauns kamermūzikas albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nacionālās skaņu ierakstu kompānijas «Skani» sērijā «Latviešu komponisti» klajā nāks jauns kamermūzikas albums «Citādas krāsas», kurā latviešu skaņražu opusus ieskaņojusi flautiste Ilona Meija un pianiste Dzitra Erliha, informē «Skani» pārstāve Inga Vasiļjeva.

Albumā «Citādas krāsas» ieskaņota latviešu komponistu kamermūzika flautai un klavierēm - gan 20. gadsimta pirmajā pusē tapušās Lūcijas Garūtas un Jāņa Mediņa kompozīcijas, gan Pētera Vaska, Pētera Plakida, Imanta Zemzara Anitras Tumševicas un Santas Bušs radītie opusi.

Pēc Vasiļjevas paustā, gandrīz visi skaņdarbi ieskaņojumu diska formātā piedzīvo pirmoreiz. Marta vidū albums «Citādas krāsas» būs pieejams «Naxos Digital Library», kas pieejama gan 150 000 individuālo abonentu, gan arī 1500 universitāšu un nacionālo bibliotēku tīklos, kā arī visās nozīmīgākajās straumēšanas vietnēs.

Foto: Publicitātes foto

Meija ir «Sinfonietta Rīga» flautu grupas koncertmeistare un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente. Viņa bieži muzicē dažādos kameransambļos ar izciliem Latvijas un ārzemju māksliniekiem. Meija ir saņēmusi «Lielo mūzikas balvu 2015» kategorijā «Par izcilu darbu ansamblī». Kopš 2014. gada augusta Meija ir Latvijas Flautistu asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Savukārt Erliha aktīvi propagandē latviešu mūziku gan Latvijā, gan pasaulē, turklāt aktīvi darbojas muzikoloģijas nozarē. Erliha ir izdevusi vairākus pētījumus, tostarp «Lūcijas Garūtas klaviermūzika», «Hermanis Brauns laikabiedru liecībās un skaņu ierakstos» un citus.

Albuma prezentācija notiks 21. februārī plkst.18 Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē. Pasākums noritēs sadarbībā ar Francijas Kultūras centru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu