ĢIT ar iestudējumu «Leģionāri. Diskusija ar kaušanos» Milānā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nedēļas nogalē Ģertrūdes ielas teātris viesosies Milānā, kur 18. un 19. februārī kultūras centrā «ZonaK» tiks spēlēta izrāde «Leģionāri. Diskusija ar kaušanos».

Kultūras centrs «ZonaK» izveidots 2009. gadā kā telpa starpdisciplināriem laikmetīgās mākslas projektiem - teātrim, kino, video, dejai, mūzikai, vizuālajai mākslai, literatūrai u.c. -, par galveno mērķi izvirzot refleksiju par mūsdienu sabiedrību un notikumiem. 2017. gadā «ZonaK» izveidojusi programmu «Eiropa! Eiropa!», piedāvājot dažādu valstu mākslinieku izrādes, peformances, izstādes, filmas, kā arī diskusijas, kuru uzmanības lokā ir kāda no četrām tēmām - karš, demokrātija, pilsēta un tagadne.

Izrādes «Leģionāri. Diskusija ar kaušanos» režisors Valters Sīlis skatītāju izaicina intelektuāli, uzdodot jautājumus, bet nepiedāvājot gatavas atbildes. Ar izrādes «Leģionāri. Diskusija ar kaušanos» radošo komandu - aktieriem Kārli Krūmiņu un Karlu Almu un scenogrāfi Ievu Kauliņu - Valters Sīlis sadarbojas regulāri. Visiem šiem māksliniekiem raksturīgi kļūt par izrādes līdzautoriem, nojaucot robežas starp katra pārstāvētu teātra sfēru.

«Leģionāri. Diskusija ar kaušanos»: līdzsvara meklējumi mūžīgajai dilemmai starp indivīda un sabiedrības brīvību. Vai cena, ko maksājam par vispārējo labumu, nav pārāk augsta? Dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā atklāj gruzdošo zemslāni - aizvainojumu par pāridarījumu un pieviltu uzticēšanos. Taču jautājums paliek atklāts - kurš ir pievīlis kuru un kāpēc?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu