«Saimnieks meklē sievu» Gunda prāto par mīlestību. Pārdomas radušās «Supernovas» iespaidā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Šova «Saimnieks meklē sievu» šova dalībniecei Gundai Jandavai sociālajā tīklā «Facebook» izveidojusies karsta diskusija ar draugiem par mīlestību un to, kurš tad ir tas īstais vecums, kad saproti, ko patiesībā nozīmē mīlestība. Diskusijas pamatā ir konkursa «Supernova» dalībnieka «The Ludvig» dziesma «I'm In Love With You».

«Šodien uzskrēju kārtējam viedoklim, kas aizrādīja jaunietim, kurš bija sarakstījis dziesmu par mīlestību, ka jaunieši jau nezina, kas ir īsta mīlestība, un nezina, ko runā vispār. Un mani šis ierūsējušais un stulbais uzskats nokaitināja, un neviļus sāku filozofēt: Pirmkārt, kāpēc cilvēki uzskata, ka bērni un jaunieši nevar patiesi mīlēt? Viņi nav cilvēki? Kurš ir tas vecuma slieksnis, kad cilvēks spēj «patiesi mīlēt»?» raksta Gunda.

Gunda turpina prātojumu, ka vispār, ja tā padomā, tad tieši jaunieši ir cilvēki, kuri zina patiesu mīlestību. To mīlestību, kura neko neprasa un negaida, tikai otru cilvēku – viņa klātbūtni, smaidu un roku tavējā. Tā naivā skaistā mīlestība. Pirmā mīlestība, ar kuru visbiežāk sastopamies tieši jaunības gados, ir tā īstā. Un tieši tāpēc jaunieši ir tie, kas zina, par ko runā, nevis personas, kuras «mīlējušas» jau vairākkārt un pirmās salauztās sirds rētas jau sadziedētas.

Vispār, ja tā padomā, tad tā mīlestība, kas nāk pēc pirmās pieviltās un sāpošās sirds, vairs nav īsta. Tā nav īsta, jo tajā slēpjas aprēķins. Mums pēkšņi parādās kaut kādi kritēriji otram cilvēkam, mēs meklējam otrā cilvēkā drošību un stabilitāti, galvā aprēķinam potenciālu, ko šis cilvēks varētu vai nevarētu sasniegt savā dzīvē, savā karjerā.Izvēlamies sev cilvēku ar kuru veidot kopīgu ģimeni. Un visādas šādas lietas. Kur šajā visā ir mīlestība? Vienkāršs aprēķins, kurā vari ērti ieritināties, satīties, sapīties, pierast un ar laiku, kad jūties drošībā, arī «mīlēt».

«Es atceros savu pirmo mīlestību, es atceros, kāda tā bija: naiva, skaista, elpu aizraujoša, un man vajadzēja tikai viņu, man prātā nekad neienāca doma par to, ko es varu gūt no šī cilvēka. Tā bija vienkārši sarežģīti patiesa un īsta. Un tad es sāku tīt gadus uz priekšu no dienas, kad man pirmo reizi tika salauzta sirds, kad tika salauztas ilūzijas, sapņi un ideāli. Un sapratu, ka es vairs nekad mūžā nepieredzēšu to īsto un naivo mīlestību. Katram to dots piedzīvot tikai vienu reizi. Un viss,» turpina prātot Gunda.

Šova «Saimnieks meklē sievu» dalībniece savā ierakstā ir saskatījusi arī morāli, rakstot: «Mēs visi esam cilvēki ar savām jūtām, un ir nenormāli stulbi kādam, kuram sāp sirds, vai kādam, kurš saka, ka mīl, pateikt, ka «tu neko nesaproti».»

Kas tavuprāt ir īsta mīlestība un vai eksistē vecums, no kura tu tikai vari apzināties, kas ir mīlestība un ko nozīmē mīlēt?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu