Ko Aija Andrejeva un Jānis Aišpurs darīja Malaizijā?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 2.februāra ceturtdienu vakaros pulksten 20.00 LTV1 būs skatāma jauna pasaules apceļošanas un izzināšanas raidījuma «700 pasaules brīnumi. Malaizija» ekspedīcija, kas skatītājus aizvedīs visekstremālākajā, naturālākajā, atklātākajā un valdzinošākajā piedzīvojumā uz vietu, kurā sajaukušies visas Āzijas noslēpumi, - Malaiziju. Šajā aizraujošajā braucienā dosies dziedātāja Aija Andrejeva un grupas «The Sound Poets» līderis Jānis Aišpurs.

«Vienā vārdā nav iespējams pateikt, kas tieši ekspedīcijā pārsteidza visvairāk. Mani sajūsmināja tas, cik skaista ir Malaizijas daba. Jebkur, kur paskaties, tu redzi milzīgus putnus un krāsainus taureņus, pat ziloņus! Sajūta tāda, ka dzīvnieki šeit dzīvo harmonijā ar dabu un cilvēkiem,» iespaidos par piedzīvoto dalās Aija Andrejeva. «Es ļoti gribētu atgriezties Mabul salā. Ja man būtu jāaizmūk no visa, būtu tāda iespēja kaut kur braukt un pabūt kopā ar sevi, es noteikti brauktu uz turieni. Tā bija paradīze zemes virsū,» piebilst Aija.

Malaizijā vienuviet sastopas stikla debesskrāpji un necaurejami džungļi, ar telefonu kontrolējamas mājas un grausti, kas uzbūvēti jūrā, budisti un musulmaņi, kristieši un pagāni, pirmatnējas ciltis un klīrīgi angļi, mežonīgi pērtiķi un pieradināti lāči. Tā ir spilgtu krāsu, skaļu trokšņu un asu smaržu valsts.

«Ir vērts skatīties «700 pasaules brīnumi. Malaizija», lai redzētu šo dabas kontrastaino daudzveidību. Bagātīgie, milzīgie, dzīvīgie, šalcošie džungļi, kuros dzīvo pirmatnējas ciltis. Skaistās pludmales un zemūdens pasaule, kur līdzās dzīvo badžau - jūras čigānu cilts zvejnieki parastās koka mājiņās. Un tam visam blakus ir ļoti rietumnieciski kūrorti, taču viņi sadzīvo simbiozē,» sajūtās dalās otrs ekspedīcijas dalībnieks Jānis Aišpurs.

Ekspedīcija «700 pasaules brīnumi. Malaizija» joprojām ir stāsts par satiktiem un redzētiem cilvēkiem, par skaistām lietām, vietām un sajūtām. Par labi pavadītu laiku, sarunām, garšīgiem ēdieniem un citādu pasaules lietu kārtību. Kopā ar Aiju Andrejevu un Jāni Aišpuru paviesosimies valstī, kurā draudzīgi sadzīvo dažādas reliģijas un kultūras, radot pavisam jaunu, izbaudīsim visdažādāko, eksotiskāko un gardāko Āzijas virtuvi, pārbaudīsim, vai Malaizijas džungļos ir palikušas pa īstam mežonīgas ciltis, vai tā ir tikai lētticīgu tūristu atrakcija, kā arī ienirsim džungļu biezoknī un pāriesim pāri pasaulē garākajam trošu tiltam. Vēl nevienā «700 pasaules brīnumu» ekspedīcijā dzīvnieki nebūs bijuši tik tuvu. Aija un Jānis paviesosies arī pie vietējiem amatniekiem un izmēģinās viņu arodu, iepazīs, kā ir dzīvot uz ūdens, kā arī piedalīsies īstā Rungusu cilts šamaņu rituālā.

«700 pasaules brīnumi. Malaizija» no 2.februāra ceturtdienās pulksten 20.00 LTV1

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu