Stiprais sals nespēj nobiedēt ziemas prieku baudītājus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai arī Latvijā joprojām daudzviet valda spēcīgs sals, Latgalē vietām joprojām pārsniedzot mīnus 20 grādus, tas nav atturējis ziemas prieku baudītājus doties braukt ar slēpēm, sniegadēļiem un citādi izklaidēties.

Kā novēroja aģentūra LETA, Cēsu puses Žagarkalnā, kur gaisa temperatūra ir ap mīnus 15 grādiem, apmeklētāju netrūkst, lai dažkārt brīvdienās slēpotāju rindas ir bijušas daudz garākas.

Līdzīgi Tukuma puses Milzkalnā, kur ir par pāris grādiem siltāks, ir jūtama aktīva ļaužu rosība, tomēr pie pacēlājiem garas rindas neveidojas un slēpošanas nogāzes nav ļaužu pārpilnas.

Kā ziņots, sestdien Latviju no rietumiem sasniegs siltā atmosfēras fronte, tādēļ Kurzemē, kā arī vietām valsts centrālajā daļā nedaudz snigs un putinās. Stiprāka snigšana gaidāma Kurzemes rietumu piekrastē. Savukārt valsts austrumu daļā saglabāsies saulains laiks, skaidrākās debesis būs Latgalē.

Rietumlatvijā gaisa temperatūra pakāpsies līdz -4, -9 grādiem, Dienvidkurzemes piekrastē termometra stabiņš var sasniegt nulles atzīmi. Valsts centrālajos novados gaiss iesils līdz -9, -14 grādiem, bet Latgalē nekļūs siltāks par -16, -19 grādiem.

Rīgā dienas otrajā pusē iespējams neliels sniegs, dienvidu vēja ātrums brāzmās sasniegs 10 metru sekundē, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -10 grādiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu