Valmieras teātra skatītāji par Gada izrādi atzinuši «Meistaru un Margaritu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

30.decembrī Valmieras drāmas teātrī pēc svētku koncertprogrammas «Versijas. Vecgada koncerts» notika teātra balvu pasniegšanas ceremonija, kurā godināja pagājušās sezonas labākos māksliniekus. Ar piena pārstrādes uzņēmuma «Food Union» atbalstu pasniegtas arī simpātiju balvas «Skatītāju balss», kuru ieguvējus noteica skatītāju balsojumā.

Labākie 2015./2016.gada sezonā

Valmieras teātra iekšējā balsojumā, nenodalot pirmā un otrā plāna lomas, par pagājušās sezonas labākajām aktrisēm atzītas Inese Pudža un Elīna Vāne, bet labāko aktieru balvu saņēma Mārtiņš Liepa un Mārtiņš Meiers.

Režisoru balvu šogad iedvesmoja aktieru iniciatīva un saliedētais komandas darbs, kas izlolotās idejas ļāva pārvērst divās iedvesmojošās izrādēs. Tās ir «Bērns vārdā Rainis» (rež. Reinis Suhanovs, lomās – Inese Ramute un Mārtiņš Meiers) un «Kāpēc es nogalināju sievu (rež. Krišjānis Salmiņš, lomās – Mārtiņš Liepa).

Gada tehniskā darbinieka balvu saņēma friziere Sarmīte Beriņa. Laureātu apbalvošanu atbalstīja Valmieras pilsētas pašvaldība.

Mārtiņš Meiers
Mārtiņš Meiers Foto: Matīss Markovskis

Pasniegtas skatītāju simpātiju balvas

Skatītāju balsojumā «Skatītāju balss» balvas 5 nominācijās pasniedza Food Union padomes priekšsēdētāja vietnieks Harijs Panke.

Nominācijā «Gada aktrise pirmā plāna lomā» labākās aktrises balvu ar pārliecinošu balsu vairākumu saņēma Elīna Vāne par Margaritas lomu izrādē «Meistars un Margarita» un Sofjas lomu izrādē «Zikovi», bet par labāko aktrisi otrā plāna lomā skatītāji atzina Ievu Puķi par Gellas lomu izrādē «Meistars un Margarita».

Elīna Vāne
Elīna Vāne Foto: Matīss Markovskis

Nominācijā «Gada aktieris pirmā plāna lomā» laurus jau ceturto gadu pēc kārtas plūca Mārtiņš Meiers (par lomu izrādē «Bērns vārdā Rainis»). Viņš saņēma balvu arī kā «Gada aktieris otrā plāna lomā» par Korovjeva lomu izrādē «Meistars un Margarita».

Skatītāju balsojumā tika noteikta arī pagājušās sezonas Gada izrāde, un par to pārliecinoši kļuva M.Bulgakova «Meistars un Margarita» Indras Rogas režijā. Visi laureāti no atbalstītāja Food Union saņēma mākslinieka Jāņa Roņa īpaši šim notikumam veidotu porcelāna piena kanniņu. Šogad balsojumā piedalījās vairāk kā 1,5 tūkstotis skatītāju.

Valmieras teātris saka lielu paldies visiem skatītājiem, teātra draugiem un atbalstītājiem par kopā būšanu un atsaucību!

Meistarīgu 2017.gadu!

Foto: Matīss Markovskis
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu