Rītiņš atklāj, ka reiz ēdinājis princi Čārlzu un Džordžu Bušu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Populārais pašmāju pavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš šajā nozarē darbojas jau vairāk nekā 20 gadus, intervijā izdevumam «Ieva» atklājis, kādus sabiedrībā ievērojamas cilvēkus un amatpersonas viņam bijis tas gods pabarot.

«Man ir bijis tas gods satikt princi Čārlzu piecas reizes, un pieņemšanā Mākslas muzejā viņš mani atpazina un prasīja - ko mēs šovakar ēdīsim? (..) Man tāpat bija, kad bija atbraucis Amerikas prezidents Džordžs Bušs. Pirmoreiz mēs tikāmies Latviešu biedrības namā, mēs viņam rīkojām pusdienas. Tad visi izgāja ārā - Kondolīza Raisa, Igaunijas un Lietuvas prezidenti, mūsu Vaira -, bet viņš nāk atpakaļ. Viņš gribēja satikt mani un pateikt komplimentu par pusdienām,» atklāj Rītiņš.

Viņš turpina: «Šie cilvēki, kas ir profesionāļi un savā amatā jau ilgi, - viņi parasti nav augstprātīgi, bet cilvēciskā saskarsmē ir ļoti patīkami. Karaliene, prezidenti, Japānas imperators.»

Kā zināms, pērn Rītiņš pameta restorāna «Vincents» šefpavāra un direktora amatu.

Šobrīd Mārtiņš vada slow food tirdziņu Rīgā: «Slow Food Riga tirdziņš man jau sen ir asinīs. Manas mammas audzētās saknes un dārzeņi no pašu dārza, lai mums - četriem dēliem - dotu vislabāko un mēs augtu spēcīgi un veseli. Mūsu tirdziņi atšķiras ar to, ka zemnieks neizmanto nekādas ķīmijas, audzējot savu produkciju. Mēs vēlamies nostiprināt vietējo un tālāko zemju pārtikas produktus, kurus mūsu apmeklētāji viegli var iekļaut savā ikdienas maltītē.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu