Nekā personīga jaunajā projektā Melu teorija atmaskos melus medijos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TV3

Katru dienu informatīvajā telpā nonāk ļoti daudz ziņu, kas ir nepatiesas, tendenciozas, sagrozītas vai klaji melīgas. Vai mākam tās atšķirt no patiesības? No 8.janvāra svētdienu vakaros TV3 Nekā personīga jaunajā projektā Melu teorija žurnālisti Jānis Krēvics un Ansis Pūpols stāstīs, kā rodas meli medijos, kā tie izplatās un kāds ir to mērķis.

Melu teorija pētīs, atmaskos un skaidros medijos izskanējušos melus un palīdzēs skatītājiem nepazaudēt galvu informatīvajā plūsmā. Ansis Pūpols pievērsīsies ikoniskiem melu stāstiem, piemēram, par virs Ukrainas notriekto Malaizijas lidmašīnu MH17, par krustā sisto puisēnu, biedēšanu ar bēgļiem un citiem. Savukārt Jānis Krēvics sekos jaunākajām melu tendencēm un skaidros, kā tās ietekmē vēlēšanas, kā tiek izveidoti melu mediji, kā nezināmas izcelsmes ziņas padara par top jaunumiem. Katrā raidījumā piedalīsies arī kāds attiecīgās nozares eksperts.

«Padomju laikos bija viens pareizais viedoklis. Visi to lasīja vienīgajā avīzē, skatījās vienīgajā televīzijā un zināja, ka lasītajam, redzētajam un dzirdētajam ticēt nevar. Neatkarība atnesa dažādību. Un vārda brīvību. Vēl nesen augstskolās topošajiem žurnālistiem mācīja – lai iegūtu daudzmaz patiesu un vispusīgu skatījumu uz lietām un notikumiem, jāizlasa Diena, Neatkarīgā, Rīgas Balss un Lauku Avīze. Dažu gadu laikā viss ir mainījies. Ikviens var kļūt par «žurnālistu», kuru citē CNN vai Russia Today. Ikviens var veidot mediju saturu. Arī apzināti izplatot melus. Visgrūtāk ir mediju lietotājam, kuram pašam jāspēj saprast, kam var ticēt un kam ne. Tāpēc ir ļoti svarīgi zināt - kā meli rodas un kā tos pazīt,» stāsta raidījuma veidotāji Jānis Krēvics un Ansis Pūpols.

Kopumā gaidāmi astoņi raidījumi, un katrā no tiem tiks aplūkotas divas aktuālas tēmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu