Foto: Teātra ļaudis atvadās no aktrises Dzintras Klētnieces

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Šodien krematorijas lielajā zālē notika atvadīšanās no kādreizējās Liepājas teātra aktrises Dzintras Klētnieces. Atvadīties no kolēģes bija ieradušies vairāki populāri teātra ļaudis - Rūdolfs Plēpis, Lilita Ozoliņa, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis u.c.

Aktrise dzimusi 1946. gadā. Pēc studijām Klētniece bija Valmieras Drāmas teātra aktrise. Viņas nozīmīgākās lomas šajā periodā bija Ģertrūde Viljama Šekspīra «Hamleta» iestudējumā un Lovisas loma izrādē «Niskavuori saimnieces jaunība». Vēlāk savas teātra gaitas Klētniece turpināja Liepājas teātrī, kur strādāja arī viņas vīrs Nauris Klētnieks, un tieši viņa režijās varējis izpausties Dzintras daudzpusīgais, īpatnais talants. Viņu abu «zvaigžņu stunda» bija 1970. gadu beigas un 1980. gadu sākums, kad Klētnieka režijā tapa «Kam no Vulfa kundzes bail» ar aktrisi Martas lomā, kas iemantoja skatītāju un kritiķu atzinību. Tikpat populāra un cildināta bija Klētnieces Alise izrādē «Spēlēsim Strindbergu», Vasilucas loma «Laimes istabiņā» un Rašele Mihaila Gorkija «Vasā Žeļeznovā».

1990. gados Klētniece devās strādāt uz Daugavpils teātri, tomēr tur viņai neizdevās atkārtoti iegūt tādu skatītāju un kritiķu labvēlību kā Liepājas teātrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu