Slēpošanas trases līdz ceturtdienai nestrādās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Silto laikapstākļu dēļ vairākas Latvijas slēpošanas trases līdz ceturtdienai nestrādās, liecina informācija slēpošanas trašu mājaslapās. Slēpošanas kompleksa «Žagarkalns» mājaslapā rakstīts, ka šodien «Žagarkalns» trases ir slēgtas un saistībā ar siltajiem laika apstākļiem tās būs slēgtas līdz ceturtdienai.

Arī slēpošanas un atpūtas kompleksa «Ozolkalns» mājaslapā teikts, ka šonedēļ «Ozolkalns» strādā brīvdienu režīmā un laikā no šodienas līdz ceturtdienai būs slēgts.

«Riekstukalns» tīmekļa vietnē teikts, ka, sākot šodienu, 19.decembri «Riekstukalns» slēpošanas trases ir slēgtas. «Riekstukalns» pārstāvji norāda, tiklīdz laika prognoze būs «ziemīgāka» un trases atkal varēs atvērt, plānots to paziņot kalna mājaslapā.

Atpūtas kompleksa «Milzkalns» mājaslapā teikts, ka, sākot no pirmdienas, 19.decembra, «Milzkalns» ir slēgts. Par to, kad kalnu atkal plānots atvērt slēpotājgribētājiem, plānots ziņot atkarībā no laika prognozēm.

Arī «Kaķīškalns» Siguldas pusē pārstāve apliecināja, ka patlaban strādā tikai atpūtas kompleksa mazais kalns, kas slēpotājiem pieejams darba dienu vakaros. Savukārt lielais kalns atkušņa dēļ ir slēgts. «Par to, kā būs tuvākajā nedēļas nogalē, ir grūti kaut ko pateikt, jo ārā ir plusi un sniegs kūst ātros tempos,» norādīja «Kaķīškalns» pārstāve, piebilstot, ka trašu darbība ir atkarīga no laikapstākļiem. Arī lielo kalnu būs iespējams atvērt tikai tad, kad būs mīnuss pieci grādi, lai varētu darbināt sniega lielgabalus.

«Gaiziņkalns» mājaslapā rakstīts, ka trase «Mazais Golgāts» joprojām strādā, ir salīdzināta, nofrēzēta un gatava izmantošanai.

Jau ziņots, ka minimālā gaisa temperatūra naktī uz šodienu bija 0..+4 grādi. Divos dienā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1,4 grādiem Alūksnē līdz +5,2 grādiem Dobelē.

Saskaņā ar «Global Forecast System» prognozi, tuvākajās dienās Latvijā nav gaidāmas laikapstākļu izmaiņas. Rīt un parīt gan naktī, gan dienā gaisa temperatūra būs +1..+6 grādi, vietām gaidāms smidzinošs lietus un migla, pūtīs lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš. Savukārt nedēļas otrajā pusē debesis brīžiem var skaidroties, nokrišņu joprojām būs maz un arī gaisa temperatūra daudz nemainīsies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu