TV pirmizrāde - LTV dokumentālā filma «Kreilis un Lauva»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Ceturtdien, 22.decembrī, pulksten 19:30 LTV1 ēterā televīzijas pirmizrādi piedzīvos Latvijas Televīzijas sporta žurnālista Armanda Tripāna veidotā dokumentālā filma «Kreilis un Lauva» par Latvijas spēcīgāko pludmales volejbola duetu - Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.

«Vairāk nekā gadu pirms olimpiskajām spēlēm Rio tika filmēts pirmais filmas kadrs. Tagad varu atzīties, pirms filmas tapšanas zināju skaidri - būs vai nebūs Rio olimpiskā medaļa, stāsts nebūs par to. Šis ir stāsts par virsotni, kura iekarojama vien dažiem. Stāsts ir par darbu, kurš izspiež tukšu un atalgo. Un dažkārt ar to ir par maz...» par filmu saka tās režisors Armands Tripāns.

Trīs gadus pēc kārtas Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ir spēcīgākais pludmales volejbola duets pasaulē. Viņi kopā ir uzvarējuši spēcīgākos pretiniekus un kļuvuši par Eiropas čempioniem. «Četrās sezonās viņi ir izcīnījuši 27 medaļas, no kurām 15 ir zelta, un ieguvuši trīs Pasaules kausus. Tā ir unikāla stabilitāte,» sportistu sasniegumus komentē komandas menedžeris Edgars Buļs.

Taču svarīgākajā karjeras turnīrā, lai cik skarbi, taču patiesi, - viņi izgāzās. Tā saka viņi paši - Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Volejbola laukumā, sajūtot spēles garšu, viņi ir saliedēta komanda, taču ārpus pludmales volejbola pasaules - atšķirīgi it visā. Ārpus smiltīm viss nav tik vienkārši, tie ir smagi raksturi, kuriem jāpielāgojas un jāsavaldās. Varētu teikt, ka viņi dzīvo dubultu ģimenes dzīvi. Viena ģimene ir sievas un bērni, kuri sagaida katru savās mājās. Otra ģimene - viņi paši viens otram.

Dokumentālā filma «Kreilis un Lauva» LTV1 ēterā 22.decembrī pulksten 19:30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu