5 interesantas apskates vietas sava redzesloka paplašināšanai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts / TVNET

Līdz ar vēsāka laika atnākšanu pilsētā ikviens steidz nomainīt āra aktivitātes un dabas baudīšanu uz mājīgiem un interesantiem pasākumiem iekštelpās.

Tas ir īstais laiks, lai apmeklētu muzejus un paplašinātu savu zināšanu loku, ir pārliecināta invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons. Tāpēc, atbalstot sadarbībā ar Narvesen tapušo ziedojumu vākšanas kampaņu Latvija bez robežām, apvienība dalās ar piecām labākajām vietām Latvijā, kuras ir pieejamas ikvienam, tostarp arī cilvēkiem ar invaliditāti.

1. Rīgas Motormuzejs

Šogad pēc vērienīgas rekonstrukcijas tika atklāts Baltijas lielāko un modernāko vēsturisko spēkratu muzejs. Muzejā apskatāmi vairāk nekā 100 unikāli automobiļi, motocikli un velosipēdi. «Šī ir lieliska vieta, kur pavadīt brīvdienas kopā ar ģimeni un bērniem. Šogad arī atzinām muzeju par šā gada humānāko ēku cilvēkiem ar invaliditāti. Šeit ir pārdomāts katrs sīkums, lai arī cilvēki ar veselības traucējumiem varētu baudīt senu spēkratu apskati un smelties jaunas idejas un iedvesmas, kas jauniešiem ar invaliditāti ir īpaši svarīgi,» stāsta invalīdu un viņu draugu apvienības valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis.

2. Marka Rotko centrs

Mākslas baudītājiem iesakām apmeklēt pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko centru Daugavpilī. Marks bija latviešu izcelsmes amerikāņu gleznotājs, kurš aizsāka abstrakto ekspresionismu un krāsu laukumu gleznošanas virzienu. Centrā ir iespējams iepazīties ar viņa oriģināldarbiem, kā arī ārvalstu mākslinieku darbiem. Muzejs padara mākslu pieejamu ikvienam, arī cilvēkiem ar invaliditāti un kustību traucējumiem.

3. Livonijas ordeņa pils

Kurzemes pusē ir ne tikai skaistas pludmales, bet arī ievērības cienīgi vēsturiski apskates objekti. Tiem, kas vēlas izbaudīt seno laiku šarmu, iesakām doties uz Livonijas ordeņa pili Ventspilī. Tur ikviens varēs iepazīties gan ar novada vēsturi, gan ar 19. gadsimta dzīvesveidu pilī. Neskatoties uz to, ka pils ir celta 13. gs. otrajā pusē, šodien tā ir brīvi pieejama cilvēkiem ar invaliditāti, padarot vēstures iepazīšanu un izzināšanu pieejamu ikvienam.

4. Latvijas Ugunsdzēsības muzejs

Īpaši zinātkāros aicinām ielūkoties ugunsdzēsēju ikdienā vairāku gadsimtu garumā un uzzināt, kā tā ir mainījusies un pilnveidojusies. Muzejā ir iespējams iepazīties ar ugunsdzēsības attīstību laika posmā no 19. līdz 40. gadsimtam. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt, kā šajā laikā mainījās ugunsdzēsības signalizācijas un dažādas ierīces, ugunsdzēsēju glābēju darba tērpi un ekipējums, kā arī saņemt informāciju par pēdējo gadu lielākajiem ugunsgrēkiem un citām katastrofām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu