Šonedēļ «Restorānā 3» prezentēta jauna Ances Annas Šternbergas grāmata «Topi vesels ar ēdienu». Tā ir loģisks turpinājums Ances Annas Šternbergas darbībai. Ieguvusi izglītību naturopātijā Londonā, autore savas zināšanas nodod un liek lietā tepat Latvijā. Jaunajā grāmatā Ance dalās veselīgās receptēs, vairojot izpratni par produktiem, ko liekam šķīvī.
Ance Anna Šternberga turpina iedvesmot, izdodot jau trešo grāmatu «Topi Vesels» sērijā
«Ēdiens nav tikai baudījums. Ēdiens ir zāles, ja to pareizi izmanto,» tā savā grāmatas atvēršanas svētku runā 30. novembrī «Restorānā 3» teica Ance. «Es no visas sirds ceru, ka šajā grāmatā katrs no jums varēs smelties kaut ko jaunu un iepriekš nedzirdētu, lai to pēc tam iekļautu savā ikdienā – savai veselībai par labu.»
Grāmata ir ne tikai bagāta ar veselīgam receptēm un skaistām un krāsainām fotogrāfes Amālijas Andersones radītām bildēm, bet ir arī izglītojošs, izzinošs, informatīvs, kārdinošs materiāls katram, kas vēlas izmantot ēdienu kā zāles un tapt vesels. Teju katru otro recepti papildina informatīvs materiāls par to, kāpēc ir labi vai ne tik labi izmantot konkrētus produktus, kāda ir to uzturvērtība, ko tas labu vai ne tik labu var sniegt mūsu veselībai. Tā ir rokasgrāmata veselīgo izvēļu pasaulē.
«Šīs grāmatas tapšanas laiks ir bijis ļoti krāsains, ar prieka dejām un izmisuma asarām - laikam kā jebkurš projekts, kas ir liels un nozīmīgs pašam,» emocijās par projekta gaitu dalījās Ance. «Taču visvairāk es novērtēju nevis pieredzi, kas iegūta, pašai no A-Z izdodot grāmatu, bet iegūtu komandu un cilvēkus, kas ir neatsverama vērtība darbā. Es, protams, varētu plūkt laurus, vākt aplausus un klausīties sajūsmas spiedzienos par grāmatu, taču visvairāk tomēr gribu pateikties cilvēkiem, kas grāmatu ir padarījuši par iespējamu.»
Paldies grāmatas izdošanā autore teica savai ģimenei, tajā skaitā sabiedrībā pazīstamajam uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam, kas finansiāli atbalsta Ances mācības Naturopātiskās medicīnas koledžā (The College of Naturopathic medicine) Londonā: «Ir kāds cilvēks, kam šī pavārgrāmata varbūt nenoderēs tik daudz kā citiem, jo viņš labi iztiek arī ar speķa pīrādziņiem un ikdienišķu cigāru. Tomēr šis ir cilvēks, kam esmu ļoti pateicīga par atbalstu, lai es varētu iegūt savu izglītību un man būtu pamats darīt visu to, ko es šobrīd daru. Varbūt tas viņam tāds rokas vēziens vien ir, taču man tas ir sākums manai karjerai un dzīvei.»
Tāpat paldies tika teikts grāmatas radošajai komandai, grāmatas sponsoram – uzņēmumam «Oscars Fish», bloga TopiVesels.lv veidotājiem un entuziastiem, sekotājiem, kā arī cilvēkiem, kas kļuva par pirmajiem jaunās grāmatas «Topi vesels ar ēdienu» vērtētājiem – kulinārijas ekspertei, žurnāla «Četras Sezonas» redaktorei Signei Meirānei, restorānu «Restorāns 3» un «3 pavāri» šefpavāram Ērikam Dreiblantam un kulinārā bloga LindasVirtuve.lv veidotājai Lindai Tellgrenai.
Atsauksmes par grāmatu «Topi vesels ar ēdienu»
«Esmu dzirdējusi, ka Ance palīdzējusi slimību ar veselīgu un pārdomātu ēdienu pārvērst par veselību. Viņa ir klusiņām iedvesmojusi dažādus cilvēkus tā, ka cilvēks atkal vēlas dzīvot un baudīt. Ieraugot šo grāmatu, nav brīnums, ka tā, jo viņas receptes ir ne tikai vizuāli skaistas, bet pārdomātas un veselīgas, stāsti iedvesmojoši, atmiņas saldas un garša garšīga. Iedvesmojoši,» tā Signe Meirāne, kulinārijas eksperte, žurnāla «Četras Sezonas» redaktore.
«Ēdiena gatavošana un baudīšana ir skaists process, un iedvesmu gatavot jāsmeļas tikpat skaistā grāmatā. Par šo grāmatu varu teikt, ka tā ne tikai iedvesmo, bet arī ļauj smelties zināšanas par garšu un mūsdienu ēst gatavošanas tendencēm. Tā noteikti atradīs vietu arī manā kulinārijas grāmatu plauktā. Mani gatavot visvairāk iedvesmo savvaļas un bioloģiskie produkti, tāpēc pirmās receptes, kuras realizēšu dzīvē, no grāmatas «Topi vesels ar mājas ēdienu», būs «Biešu brauniji», «Nezāļu salāti» un «Ziedošais puķu dārzs». Kuras pagatavosi tu?» - tā Ēriks Dreibants, šefpavārs restorānos «Restorāns 3» un «3 pavāri».