Grupa «Kuba» izziņo papildkoncertu Fon Stricka villā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Uldis Krusts
References: API SITE

Ņemot vērā, ka uz grupas «Kuba» koncertu 15. decembrī Rīgā, K.K. fon Stricka villā (A. Briāna ielā 9) biļetes jau gandrīz izpārdotas, dienu iepriekš, 14. decembrī, tiks rīkots grupas papildkoncerts.

Biļetes pieejamas biļešu servisā «Ekase».

Biļetes šeit: www.ekase.lv

Viena no pagājušā gadu desmita spilgtākajām parādībām Latvijas mūzikā, ambientā džezroka grupa «Kuba» šovasar atkalapvienojās pēc desmit gadu pauzes, sniedzot īpašu koncertu festivālā «Piena svētki», un pēc festivāla rīkotāju uzaicinājuma decembrī piekritusi sniegt vēl atsevišķus koncertus Rīgā, mājīgajās Fon Stricka villas telpās.

Sešu cilvēku grupa savu pastāvēšanu sāka 2001. gada pavasarī, kad kopīgi muzicēt nolēma divu Latvijas rokgrupu līderi – Arnis Račinskis un Jānis Žilde. Pieaicinot projektam elektroniskās mūzikas mākslinieku un pianistu Martinez Gonzalez aka Gonzo, kurš tikko par 100 dolāriem pēc sludinājuma kādā Rīgas nomalē brīnumainā kārtā bija atradis septiņdesmito gadu «Rhodes» piano, sākās pirmie mēģinājumi, kuros sākotnējās rokmūzikas idejas transformējās pavisam citā muzikālajā koncepcijā.

Gadsimta mija bija laiks, kad pasaules mūzikā aktualizējās elektroniskais jazz-lounge, un, to sakausējot ar postroka un džeza elementiem, «Kuba» drīz kļuva par vienu no spilgtākajām Rīgas naktsklubu dzīves mūzikas grupām. 2002. gadā izdotais albums «15 Episodes Of Kuba», kura ierakstā piedalījās arī pieredzējušais trompetists Gunārs Rozenbergs, saņēma divas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas, un albums tika izdots arī Japānā, Grieķijā, Krievijā, Taivānā, Horvātijā u.c.

2006. gadā grupa beidza savu darbību, tā arī nepabeidzot iesākto otro studijas albumu. Tas muzikāli bija eksperimentālāks, dinamiskāks, citējot minimālisma komponista Stīva Reiha un frīdžeza apvienības «Art Ensemble Of Chicago» mūziku.

Pēc desmit gadu pauzes projekts ir atsācis muzicēt, sniedzot pirmos koncertus, un ir apņēmības pilns pabeigt pirms padsmit gadiem iesākto, bet tā arī nepabeigto otro studijas albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu