Porgants vecumdienās būs «bācinieks» vai putnu vērotājs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aktieris un humorists Dainis Porgants atzīst, ka bez smiekliem viņa dzīve nav iedomājama un joku dzīšana jau notiekot automātiski. Agrāk tik populārais komiķis šobrīd ierunā filmas un aktīvi koncertē, taču, ko tur slēpt, esot iedomājies arī par savām vecumdienām. Kad aktieris metīs pie malas līdzšinējās nodarbes, viņš esot noskatījis divas profesijas, kurās sevi realizēt. Viena no tām – darbs bākā.

«Gribētu strādāt par «bācinieku» kurš tīra bākai logus un rūpējas, lai tā būtu redzama kuģiem un tie spētu laikus pamanīt krastu,» atklās Dainis Porgants. Vaicāts, vai vecumdienās nebūs grūti uzkāpt augstajā bākā, viņš smejoties atbild: «Pāris «bocmaņus» ribās un tad jau – augšā, lejā. Augšā lejā.» Tāpat viņš labprāt vērotu putnus – dzīvotu niedru mājiņā pie ezera, skaitītu, cik putni atlidojuši, un nodotu šo informāciju citiem, turklāt vēl saņemtu par to arī algu. Lai arī Daiņa izvēlētās profesijas ir visai vientuļas, viņš atzīst, ka papildu jautrībai potenciālo darba vietu tuvumā noteikti jābūt arī alus vai šņabja veikaliņam.

Dainis Porgants kopā ar kādreizējo radio geišu, tagad pasniedzēju un kažokādu veikala īpašnieci, kā arī žurnālistu, reputācijas ekspertu un Latvijas Žurnālistikas asociācijas biedru Juri Šleieru sarunu šovā «Starp mums runājot», kas jau otrdien plkst. 21:00 būs skatāms «STV Pirmā!», runās par profesijām, kuras reti pamanām, bet bez kurām ikdiena nebūtu iespējama. Tāpat sarunā piedalīsies arī aktrise, producente un lektore Leonarda Ķestere.

Raidījuma vadītāja Grēta Gorjučko vērsīs uzmanību, ka viena no profesijām, kas ikdienā saņem pārāk maz «paldies» un novērtējuma, ir pārdevējs. Turklāt tieši kasieriem nereti nākas uzklausīt dažādus pārmetumus un klientu dusmas, lai arī patiesībā viņi vienkārši pilda savus pienākumus. Juris Šleiers īpaši apbrīno sabiedriskā transporta vadītājus un taksometra šoferus, kuri ir darbā gan nakts stundās, gan dienās, kad citi visapkārt līksmo un svin svētkus. Savukārt raidījuma vadītāja Daina Jāņkalne viesosies pie vienas no labākajām Rīgas sētniecēm, kura atklās nereti tik skarbās profesijas aizkulises. Turklāt ar savu šarmu un iegūto augstāko izglītību viņa lauzīs stereotipus un parādīs, ka sētnieks nebūt nav «neizglītots un nošņurcis cilvēks ar ausaini galvā». Visu raidījumu skaties jau otrdien plkst. 21.00 «STV Pirmā!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu