Depardjē: Tramps atšķirībā no Džordža Buša jaunākā nav idiots

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TS

Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps nav idiots atšķirībā no iepriekšējā republikāņu prezidenta Džordža Buša jaunākā, svētdien publicētā intervijā paziņojis franču aktieris Žerārs Depardjē.

«Atšķirībā no Džordža Buša jaunākā viņš [Tramps] nav idiots, viņš saka lietas, kas ir lielākas par viņu pašu,» intervijā laikrakstam «Journal du Dimanche» sacījis aktieris.

«Neviens nezina, uz ko viņš ir spējīgs,» viņš piebilda.

Par Trampa nonākšanu pie varas 67 gadus vecais aktieris vainoja pieaugošo politiķu atsvešinātību no vienkāršo vēlētāju jūtām un vēlmēm.

«Tā ir laba mācība politiķiem, kas ilgu laiku neko nav darījuši,» paziņoja Depardjē.

«Uzticība ir zudusi, cilvēki vēlas atgūt kontroli,» viņš piebilda.

Depardjē ir draudzīgas attiecības ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurš aktierim 2013.gadā piešķīra Krievijas pilsonību. Pieņemot Krievijas pilsonību, Depardjē protestēja pret sociālistu valdības plānoto nodokļu paaugstinājumu cilvēkiem, ar lieliem ienākumiem.

Francijā kinozvaigzne tiek pretrunīgi vērtēta pēc tam, kad 2012.gadā viņš paziņoja, ka iespējamā nodokļu pieauguma dēļ atsakās no Francijas pilsonības un pārceļas uz dzīvi Beļģijā. Kopš tā laika viņš vairākkārt ir nācis klajā ar pretrunīgi vērtētiem un prokrieviskiem paziņojumiem.

Arī Tramps ir izteicis komplimentus Putinam, kura attiecības ar pašreizējo ASV prezidenta Baraka Obamas administrāciju un Eiropas Savienību ir saasinājušās.

Neskaroties uz populistisku un patriotisku politiķu un partiju popularitātes pieaugumu vairākās Rietumu valstīs, Depardjē noraidīja iespējamību, ka galēji labējā politiķe Marina Lepēna nākamgad varētu uzvarēt Francijas prezidenta vēlēšanās.

«Marina Lepēna nav drauds, tās ir muļķības,» paziņoja Depardjē. «Viņa ir daļa no blakus zaudējumiem sabiedrībā, kas nespēj kontrolēt savus jaunos komunikācijas līdzekļus un laiku pavada būvējot gaisa pilis,» klāstīja aktieris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu