Indijā notiekošajā «Ms.Top of the World 2016» finālā Latviju pārstāvēs Evita Reina Beņķe

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Birkenfelds

Indijā novembrī norisinās divi latviešu rīkoti konkursi - «Mrs. Top of the World 2016», kurā Latviju pārstāvēja Zanda Panava un ieguva skatītāju simpātijas balvu, kā arī konkursa «Ms. Top of the World 2016» fināls, kurā Latviju pārstāvēs Evita Reina Beņķe. Evita ir iekļuvusi starp TOP10 konkursa fināla dalībniecēm un Indijas galvaspilsētā gatavosies fināla šovam.

Kāpēc nolēmi piedalīties konkursā?

Nolēmu piedalīties, jo, manuprāt, tā ir iespēja runāt, nodot savu vēstījumu pasaulei. Man šķiet, ka latviešu sievietes ir unikālas ar to, ka ir aktīvas, spēcīgas, strādīgas, taču tajā pašā laikā spēj saglabāt savu sievišķīgumu, maigumu un eleganci. Tādu arī vēlos sevi parādīt konkursā.


Kā notiek gatavošanās? Ko dari?

Esmu liela savas valsts patriote un esmu pagodināta pārstāvēt Latviju, tāpēc gatavojos konkursam ar lielu atbildību, rūpīgi pārdomājot katru niansi.Prezentējot valsti, izmantošu talantīgā Kaspara Daļecka video ar skaistajām Latvijas dabas ainavām. Gatavošanās procesā iepazinos ar latviešu tautas novadu tērpiem, kur man palīdzēja tautas deju ansamblis «Vektors» un Ieva Jākobsone personīgi . Tagad es saprotu, kāpēc mūsu senči ir tik stipri, jo katrā latviešu tautastērpā ir rakstu zīmes, kas stiprina un aizsargā. Latviju pārstāvēšu Abrenes tautastērpā, kas ir balts kā Latvijas ziema, kā arī ir Latvijas karoga krāsās. Savos tērpos mani ietērpj un sagatavošanās procesā ļoti atbalsta dizainere Laine Alberinga (LaLiCouture).

Kādi ir tavas dzīves mērķi?

Par virsmērķi uzskatu būt laimīgai un dzīvot harmonijā ar savām vērtībām, tāpēc jebkura izvēle vai ceļš mērķa sasniegšanai tiek izvēlēts saskaņā ar tām. Katrā dzīves posmā realizēju kādu no uzstādītajiem mazajiem mērķiem. Piemēram, šobrīd man svarīgas ir sāktās studijas doktorantūrā Latvijas Universitātē. Esmu ievērojusi: jo aktīvāk darbojies savu mērķu virzienā, jo vairāk dzīve piedāvā jaunas iespējas un izaicinājumus. Enerģija rodas tur, kur ir kustība.

Ko dari ikdienā?

Ikdienā strādāju telekomunikāciju nozarē, kas mani aizrauj ar savu attīstības tempu un dinamiskumu. Paralēli tam šogad sāku studijas Latvijas Universitātē vadībzinātnes doktorantūrā. Mans promocijas darbs arī būs veltīts telekomunikācijām. Trešais lielais bloks ir sports, kas manā dzīvē ienāca salīdzinoši nesen. Šā gada pavasarī pieņēmu izaicinājumu piedalīties «IFBB Latvia» organizētajā fitnesa projektā «FitModel Latvija 2016», kurā uzvarēju un ieguvu tiesības pārstāvēt Latviju, cīnoties par Baltijas FitModel kausu, kur ieguvu otro vietu. Pēc veiksmīga sākuma turpināju trenēties un tiku iekļauta Latvijas komandas izlasē, kas septembrī devās uz Barselonu Spānijā, lai piedalītos prestižajā «IFBB Arnold Classic Europe» turnīrā.

Kas tavā izpratnē ir skaistums? Cik liela nozīme tavā dzīvē ir skaistumam?

Es noteikti piederu pie cilvēkiem, kuri pasauli redz krāsainu, caur emociju prizmu, tāpēc skaistumam manā dzīvē ir liela nozīme, cenšos to saskatīt dažādās formās. Man patīk skaista vide, kopti cilvēki, ļoti novērtēju arī vienkāršību. Reizēm mani uzrunā avangards un neordinārs skaistums. Savā ziņā esmu estēte, un man patīk pabarot dvēseli ar skaistumu, piemēram, mākslu, gardiem ēdieniem, mūziku.

Ko dari, lai uzturētu sevi labā fiziskā formā?

Ikdienā regulāri apmeklēju sporta zāli, nedēļā vidēji 4 - 5 reizes. Vasarā arī skrienu. Patiesībā skriešanu esmu iemīlējusi tikai šovasar - ja pavasarī nevarēju noskriet bez apstājas 5 km, tad vasaras beigās jau noskrēju 17 kilometrus. Skriešana man palīdz sakārtot domas, pabūt ar sevi un dabu.

Kas ir tavi hobiji?

Jāatzīst, ka man ir visai maz brīvā laika un, ja tāds parādās, veltu to ģimenei. Tomēr, ja atrodu lielākas laika rezerves, mēdzu spēlēt klavieres, vai rakstīt dzeju. Uzrunā arī aktīvā atpūta, patīk adrenalīns. Jau no bērnības sekoju līdzi visiem Latvijas autosporta notikumiem. Pati kādreiz ļoti vēlējos braukt autokrosā, taču esmu tikusi tikai līdz kartingam. Daudz ceļoju. Patīk iepazīt jaunas vietas, sajūtas un cilvēkus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu