Baha kamermūzikas festivālā jaunie talanti - Madara un Daumants Liepiņi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. novembrī plkst. 19 Mazajā ģildē Baha festivāla ietvaros notiks programmas «Vārds jaunajiem!» koncerts, kurā uzstāsies jaunie daudzsološie mūziķi, brālis un māsa vijolniece Madara Liepiņa un pianists Daumants Liepiņš.

Brālis un māsa Madara un Daumants Liepiņi nāk no mūziķu ģimenes un uzstājas kopā jau kopš bērnības. Viņu panākumi sākās 2003. gadā, kad tika iegūta 1. vieta starptautiskajā klavieru duetu konkursā «Brālis un māsa» Sanktpeterburgā. Duets 2015. gadā tika atzīts par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas labāko kameransambli un balvā ieguva studijas koncertu Latvijas Radio 3. Kā jaunāko sasniegumu var minēt 3. vietu T. Gaidamovičas kamermūzikas konkursā Krievijā. Madara un Daumants regulāri uzstājas kopā daudzos koncertos un festivālos ne tikai Latvijā, bet arī Zviedrijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā un Armēnijā. Šobrīd viņi turpina studijas JVLMA un ir apmaiņas studenti Ingesundas Mūzikas augstskolā Zviedrijā.

Daumants Liepiņš sācis apgūt klavierspēli piecu gadu vecumā, un jau agrā vecumā sāka veiksmīgi piedalīties pianistu konkursos, iegūstot daudzas godalgotas vietas, to skaitā 1. vietu Valsts pianistu konkursā (2003), 1. vietu Jauno mūziķu starptautiskajā konkursā Siguldā (2007), 3. vietu (2007) un 2. vietu (2009) Starptautiskajā jauno mūzķu konkursā Oldenburgā, Vācijā, kā arī 1. vietu Ineses Galantes jauno talantu konkursā (2014). Daumants ir sadarbojies ar Kauņas simfonisko orķestri un Helsingborgas simfonisko orķestri. Viņš ir Glafsfjordenas mūzikas festivāla (Zviedrija) Jaunais mākslinieks 2015. un 2016. gadā. Nesen Daumants kā viens no četriem izvēlētiem dalībniekiem piedalījās pasaulslavenās pianistes Mitsuko Učidas meistarklasēs Kārnegī zālē Ņujorkā. Šobrīd Daumants studē Arņa Zandmaņa klasē JVLMA un paralēli ir apmaiņas students Ingesundas Mūzikas augstskolā, kur mācās pie prof. Jūlijas Mustonenas-Dālkvistas.

Madara Liepiņa vijoli spēlē kopš sešu gadu vecuma. Kopš 2012. gada jaunā mūziķe studē JVLMA pie doc. Sanda Šteinberga, bet pašlaik papildinā prasmes pie prof. Magnusa Eriksona Ingesundas mūzikas augstskolā Zviedijā. Madara uzstājas gan kā soliste, gan dažādos kamermūzikas ansambļos un ir piedalījusies daudzos konkursos un festivālos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Zviedrijā, Krievijā un Armēnijā.

Koncertprogrammā J. S. Bahs, V. A. Mocarts, S. Rahmaņinovs.

Otrs programmas «Vārds jaunajiem!» koncerts notiks 19. novembrī, kad pirmo reizi festivāla vēsturē uzstāsies Baha kamermūzikas festivāla koris, kuru vadīs jaunais, daudzsološais amerikāņu diriģents Kristofers Volšs (Christopher Walsh). K.Volšs ar izcilību ieguvis maģistra grādu kordiriģēšanā Ziemeļrietumu Universitātē (ASV) un šobrīd strādā ar vairākiem Latvijas kolektīviem. Īpašais Baha festivāla koris izveidots, apvienojot koru «Kamēr...», «Sōla», Emīla Dārziņa jauktā kora, kora «Austrums» dziedātājus un citus jaunos mūziķus. Spēlēs Ainārs Paukšens (viola da gamba) un Ilze Reine (ērģeļu pozitīvs).

Biļetes uz 16. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīze» kasēs un www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu