Karaļnams apstiprina prinča Harija un amerikāņu aktrises Meganas Mārklas attiecības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN

Lielbritānijas karaļnams otrdien apstiprinājis prinča Harija un ASV seriāla «Suits» («Ģēnijs uzvalkā») aktrises Meganas Mārklas romantiskās attiecības, vienlaikus nosodot medijus par uzbrukumiem aktrisei un viņas ģimenei.

Kensingtonas pils, kas reti komentē prinča privāto dzīvi, oficiālajā paziņojumā apstiprināts, ka 32 gadus vecais princis Harijs un 35 gadus vecā Mārkla, kura «Suits» atveido advokāta palīdzi Reičelu Zeinu, satiekas jau «dažus mēnešus».

Harijs «uztraucas par Mārklas jaunkundzes drošību un ir dziļi vīlies, ka nav spējis viņu pasargāt», lasāms paziņojumā.

«Nav pareizi, ka dažus mēnešus pēc attiecību sākšanas ar viņu Mārklas jaunkundze tiek pakļauta tādai uzbrukumu vētrai,» tajā turpināts.

«Kopš agras bērnības princis Harijs ir labi apzinājies sirsnību, ko pret viņu jūt sabiedrība. Viņš ir laimīgs, ka tik daudz cilvēku viņu atbalsta, un viņš zina, ka ir veiksminieks un priviliģēts dzīvot tādu dzīvi, kāda ir viņam,» norādīts paziņojumā.

«Viņš arī apzinās, ka valda īpaša ziņkārība par viņa privāto dzīvi. Viņam tas nekad nav bijis ērti, bet viņš ir centies pieņemt mediju interesi», kas saistīta ar viņa dzīvi, klāstīts paziņojumā, kurā norādīts, ka Harijs reti ir komentējis izdomājumus par viņa privāto dzīvi un centies «veidot profesionālas attiecības ar medijiem attiecībā uz savu darbu un jautājumiem, kas viņam ir svarīgi».

«Tomēr pēdējās nedēļas laikā ir šķērsota robeža. Viņa draudzene Megana Mārkla ir tikusi pakļauta uzbrukumu un terorizēšanas vilnim. Daļa no tā ir bijusi ļoti publiska - nomelnošana nacionālā laikraksta pirmajā lappusē, rasistiski zemteksti viedokļa rakstos, seksisma un rasisma pilni sociālo mediju ieraksti un interneta vietņu komentāri,» uzskaitīja prinča Harija preses pārstāvji.

Kensingtonas pils atzina, ka ir notikušas juridiskas cīņas, lai novērstu nomelnojošu rakstu nonākšanu laikrakstos. Tāpat piebilsts, ka Mārklas «mātei ir grūtības tikt garām fotogrāfiem, lai nokļūtu savās mājās pa parādes durvīm, reportieri un fotogrāfi ir mēģinājuši nelikumīgi iekļūt viņas mājās un pēcāk iegūt zvanus, ko saņēmusi policija, laikraksti ir piedāvājuši kukuļus viņas bijušajam draugam, «bombardēts» ir gandrīz ikviens viņas draugs, kolēģis un tuvs cilvēks».

«Viņš zina, ka komentētāji teiks, ka tā «ir cena, kas viņai ir jāmaksā», ka «tā ir daļa no spēles«. Viņš to asi noraida. Šī nav spēle - tā ir viņas un viņa dzīve,» teikts paziņojumā.

Kensigntonas pils norādīja, ka princis Harijs ir lūdzis izplatīt paziņojumu, «cerot, ka preses pārstāvji, kas publisko šo stāstu, var apstāties un padomāt, pirms tiek nodarīts vēl lielāks kaitējums».

Oktobra beigās plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka Hariju un Mārklu saista romantiskas jūtas pēc tam, kad acīgi vērotāji pamanīja, ka abiem ir identiskas «draudzības aproces», kuras viņi nēsā jau vairākus mēnešus.

Tiek ziņots, ka pāris iepazinies Toronto 2016.gada maijā, kad aktrise filmējās seriālā «Suits» un princis pilsētā viesojās, lai veicinātu atbalstu 2017.gadā paredzētajam paralimpisko spēļu līdziniekam «Invictus Games», kurās piedalās kara veterāni.

«Pēdējo gadu laikā viņš nav bijis laimīgāks kā tagad. Pašlaik abi izbauda viens otra klātbūtni, taču ir skaidrs, ka abi izjūt savstarpējas simpātijas,» medijiem tolaik atklāja anonīms avots, piebilstot, ka princis Harijs centies attiecības turēt noslēpumā, lai tās varētu veidoties dabīgā gaisotnē.

Pēdējo mēnešu laikā Mārkla ir bieži apmeklējusi Londonu, bet princis Harijs vairākkārt esot viesojies Kanādā, kur amerikāņu aktrise pavada lielāko daļu laika, jo tur tiek filmēts seriāls «Suits».

Princi un aktrisi vieno humānais darbs, abi ir devušies humānā atbalsta braucienos uz Āfriku. Mārkla ir Apvienoto Nāciju Organizācijas sieviešu tiesību aizstāvības vēstnese un vada dzīvesstila vietni «The Tig».

Tomēr pēc baumu par viņas iespējamām attiecībām ar princi Hariju nonākšanas plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā daudzi pievērsās Mārklas privātās dzīves iztirzāšanai.

Mediju uzmanību izpelnījusies gan aktrises pusotru gadu ilgā laulība ar kinoproducentu Trevoru Engelsonu, kas izjuka 2013.gadā, gan citas viņas attiecības.

Uzmanība tiek pievērsta arī Mārklas ģimenei. Īpaši medijos tika iztirzāta informācija, ka viņa nav sniegusi finansiālu atbalstu savam tēvam Tomasam Mārklam, kurš ir bijis operators-inscenētājs seriālam «Married With Children» («Precējies. Ir bērni»), bet nesen pasludināja personīgo maksātnespēju.

Kā afroamerikāņu izcelsmes mātes un nīderlandiešu un īru izcelsmes tēva atvase Mārkla daudz ir publiski runājusi arī par savu etnisko mantojumu un rasismu.

Viņas māte ir jogas instruktore. Joga medijos tiek minēta kā kopīga lieta, kas interesē Mārkla un princi Hariju.

Tiek vēstīts, ka Mārkla jau ir iepazinusies gan prinča Harija tēvu princi Čārlzu, gan ar viņa brāli princi Viljamu un viņa sievu Ketrīnu.

Harija, kurš ir piektais rindā uz britu karaļnama troni, pirmās nopietnās un ilgākās bija septiņus gadus ilgušās attiecības ar zimbabviešu izcelsmes dizaineri Čelsiju Deiviju. Pēdējās ilgstošās attiecības Harijam bija ar dejotāju un aktrisi Kresidu Bonasu, ar kuru divus gadus ilgās attiecības izira 2014.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu