Klāt slēpošanas sezona! «Žagarkalns» un «Smeceres sils» šonedēļ plāno sākt darbu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šonedēļ Vidzemē darbu plāno sākt pirmās slēpošanas trases, tostarp Madonā «Smeceres sila» trases plānots atklāt rīt, bet «Žagarkalna» trases - svētdien, stāsta aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji.

«Smeceres sila» vadītājs Gunārs Ikaunieks aģentūrai LETA sacīja, ka «Smeceres sila» slēpošanas trase patlaban tiek sagatavota sezonai un rīt pirmie ziemas baudītāji varēs braukt uz trasi slēpot. «Šobrīd ir sasnidzis ļoti daudz sniega, un arī turpmākajās dienās sola atbilstošu gaisa temperatūru, tāpēc dreifējam trases un rītdien droši vien varēs slēpot,» sacīja Ikaunieks. Pēc viņa teiktā, «Smeceres sila» distanču trases strādās katru dienu no plkst. 10 līdz 21.

Viņš pauda cerību, ka slēpošanai labvēlīgi laika apstākļi varētu turpināties ilgi un bez pārtraukuma un gads varētu būt labāks nekā iepriekšējais. «Cerams, ka strādāsim līdz sezonas beigām bez pārtraukumiem. Šobrīd Madonā vismaz nedēļas garumā sola mīnus grādus un papildu sniegu sola vēl sestdienā, tā ka prognoze ir labvēlīga. Arī šobrīd Madonā joprojām snieg, tā ka ceru - viss notiks un varēsim darboties,» sacīja Ikaunieks.

Ikaunieks norādīja, ka iepriekšējos divus gadus saistībā ar sniega trūkumu trasē lielākoties darbojās uz mākslīgā sniega bāzes. Ja šosezon dabiski būs daudz sniega, trašu garums «Smeceres silā» sasniegs līdz 30 kilometriem. Tāpat būs pieejamas arī atsevišķas slēpju sagatavošanas vietas. Pēc viņa teiktā, šogad «Smeceres silā» cenas saglabājušās pagājušā gada līmenī.

«Žagarkalna» pārstāvji sociālajā vietnē «Facebook.com» informē, ka turpmāko dienu laika prognozes ir cerīgas un, ja tās nemainīsies, piektdien, 4.novembrī, trasē plānots sākt pūst sniegu un nav izslēgts, ka «Žagarkalnā» svētdien varētu atklāt slēpošanas sezonu. Vienlaikus «Žagarkalns» piebilst, ka sniegu plānots šaut tikai tajā gadījumā, ja nākamās nedēļas prognoze liecinās, ka sniega slāni iespējams noturēt līdz 12.novembrim.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa «Ozolkalns» valdes locekle Līga Rokpelne aģentūrai LETA sacīja, ka šobrīd sinoptiskās prognozes ir mainīgas, un pagaidām atpūtas kompleksa trases nav iecerēts atklāt. «Katrā ziņā mēs noteikti necentīsimies vērt vaļā trases līdz ar pirmo salu, jo zeme zem sniega kārtas ir pavisam silta un nav sasalusi, un tas aukstums, kas šobrīd solās būt, nebūs uz ilgu laiku. Ja vēl ir nokrišņi, atvērt trasi varētu būt zemē izmesta nauda,» pauda Rokpelne.

Viņa sacīja, ka slēpošanas trasi «Ozolkalnā» plānots atvērt tad, ka sinoptiskās prognozes vismaz pāris dienas būs stabilas, un aukstums būs gaidāms arī turpmākās dienas. Taču kopš tā brīža būs nepieciešama apmēram papildu nedēļa, lai atvērtu kalnu, izveidotu trases un sapūstu sniegu.

Arī atpūtas parka «Rāmkalni» mārketinga projektu vadītājs Uldis Janušs sacīja, ka pagaidām «Rāmkalni» neplāno atvērt trasi, jo nav atbilstošu laika apstākļu - pietiekami lielu mīnusu, bet esošā sniega sega kūst nost. Pēc viņa teiktā, vismaz vairākas dienas nepieciešams mīnus četru grādu stabils sals, lai slēpošanas trasi varētu atklāt. Taču pēcāk būs nepieciešamas vēl vairākas dienas - līdz pat nedēļai, lai trasi sagatavotu slēpošanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu