Noskaties: Kaupers un «Pieci.lv» dīdžeji nopeldas rudenīgajā Daugavā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ar mūziķa Renāra Kaupera un «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» dīdžeju Toma Grēviņa, Magnusa Eriņa un Alekša Vilciņa peldi rudenīgajā Daugavā tika iedzīvināts labdarības maratona «Dod pieci» šāgada sauklis «Dzīvo šodien!». Šogad sabiedrība ar savu ziedojumu tiek aicināta atbalstīt onkoloģiskos pacientus, palīdzot biedrībai «Dzīvības koks» rīkot psihosociālās rehabilitācijas nometnes vēža skartajiem cilvēkiem.

«Vēža skartie cilvēki ļoti spēcīgi apzinās katras dienas vērtību. Gaidot labdarības maratonu, kas šogad noritēs 15.-21. decembrī, aicinām ikvienu apzināties to, cik svarīgi ir dzīvot šodien - izdarīt to, kas mūs iepriecina, izaicina vai liek saņemties, jau tagad, nevis atlikt uz rītdienu,» pirms peldes sacīja Toms Grēviņš.

Labdarības maratona laikā 15.-21. decembrī trīs «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» dīdžeji - Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš - jau tradicionāli vienu nedēļu dzīvos un strādās īpašā stikla studijā Stacijas laukumā pie Origo, Rīgā, atskaņojot klausītāju par ziedojumiem izvēlētās dziesmas. Jau trešo gadu dīdžejus stikla studijā uz labdarības maratona nedēļu ieslēgs mūziķis Renārs Kaupers, kurš atbalsta akciju no pašiem tās pirmsākumiem.

Foto: Alens Līdaks

Sazvanīts raidījuma «Pieci rīti» ēterā šorīt, Renārs Kaupers atsaucās dīdžeja Toma Grēviņa izaicinājumam doties nopeldēties, neskatoties uz to, ka ārā tobrīd lija. «Lai iet! Protams, esmu gatavs! Tas nekas, ka ūdens līst arī no gaisa,» atteica Kaupers un pēc raidījuma beigām satikās ar trim «Latvijas Radio 5 - Pieci.lv» Ķīpsalas pludmalē, kur visi kopā ļāvās īsai peldei. Toms Grēviņš atzina, ka pēdējo reizi peldējies augusta nogalē, savukārt Magnuss Eriņš un Aleksis Vilciņš peldējušies vien vasaras karstajās dienās.

Par labdarības maratonu «Dod pieci»

Labdarības maratons «Dod pieci» ir daļa no starptautiska projekta Serious Request, kura ietvaros šogad notiks seši labdarības maratoni dažādās Eiropas valstīs. Pirmā stikla studija darbojās 2004. gada pirmssvētku laikā Nīderlandes pilsētā Utrehtā, un no tās pārraidīja Nīderlandes sabiedriskā medija popmūzikas radiostacija 3FM.

Foto: Alens Līdaks

Pirmajā labdarības maratonā «Dod pieci 2014». gada decembrī tika saziedoti 64 550 eiro, kas nodrošināja Ziemassvētku dāvanas vairāk nekā 5 tūkstošiem trūcīgo un vientuļo Latvijas sirmgalvju, savukārt pērn - jau 135 546 eiro, kas šogad sniedz asistenta atbalstu vismaz 54 ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām.

Par biedrību «Dzīvības koks»

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība «Dzīvības koks» dibināta 2004. gadā un ir vadošā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. Biedrības mērķis ir aizstāvēt pacientu intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, lai arī Latvijā būtu iespēja saņemt kvalitatīvāku veselības aprūpi. Viena no biedrības darbības prioritātēm ir psihosociālās rehabilitācijas programmas onkoloģiskajiem pacientiem «Spēka avots» ieviešana un pieejamības nodrošināšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu